Bilim

Elektronik sigara endüstrisine büyük darbe

elektronik sigara

Hindistan, elektronik sigara kullanımını engellemek için kapsamlı bir yasağı hayata geçirdi. Bundan böyle elektronik sigaraların Hindistan’da üretilmesine, satılmasına, reklamlarının yapılmasına ve ülkeye ihraç edilmesine izin verilmeyecek.

Bu yasağı ilk kez ihlâl edenler 1 yıla varan hapis ve 100 bin rupi (8 bin TL) para cezasıyla karşı karşıya kalacak. Yasağın ikinci kez ihlâl edilmesi durumunda ise hapis süresi üç yıla kadar çıkabilecek. Para cezası ise 500 bin rupiye (40 bin TL) yükselecek. Hindistan’da e-sigara içmenin önünde hâlâ yasal olarak bir engel bulunmuyor. Ancak bu sigaralara nikotin bulmanın zorlaşacağını görmek çok zor değil.

Hindistan Sağlık ve Aile Refahı Bakanlığı: Elektronik sigara normal sigaradan daha az zararlı değil

Hindistan’da Sağlık ve Aile Refahı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kararın gençler arasında e-sigara kullanımının artması nedeniyle alındığı belirtildi. Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Elektronik sigaraların yasaklanması kararı toplumu, özellikle de gençleri ve çocukları bağımlılıktan koruyacak. Bu ürünler standart sigaralara kıyasla daha güvenli gibi gösterilse de, bu tarz iddiaların gerçekle ilgisi bulunmuyor.”

Hindistan’da sigara içen yetişkinlerin sayısının 106 milyon olduğu söyleniyor. Çin’in ardından dünyada en çok sigara içilen ikinci ülke olan Hindistan, bu potansiyeliyle elektronik sigara üreticileri için de büyük bir potansiyel vadediyordu. Aralarında Juul’un da bulunduğu pek çok üretici, ülkedeki faaliyetlerini artırmayı planlasa da; Hindistan hükümetinin yasağıyla birlikte stratejilerde önemli değişiklikler yapılacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER