Teknoloji

Elektromanyetik dalgalar “klavye gizliliğimizi” tehdit ediyor

Teknoblog.com – Elektromanyetik dalgalar zaten çoğumuzu sağlık açısından rahatsız ediyordu, şimdi bir de sahip olduğumuzu düşündüğümüz mahremiyetimiz tehdit etmeye çalışıyor. İsviçre EPFL’deki Güvenlik ve Kriptoloji Laboratuarı’nda çalışan bir grup insan kablolu klavyenin her tuşa basıldığında yaydığı elektromanyetik radyasyonu dinleyen bir yöntem keşfetti.

Bu dinleme işini gerçekleştirmek dört farklı yoldan mümkün oluyor, bunlardan bir tanesi daha önce yayınlanan bir güvenlik açığı. 2001’den 2008’e kadar çıkan 11 farklı klavye modeli testte kobay olarak kullanıldı, bunların içerisinde PS2, USB ve notebook klavyeleri bulunuyor. Her bir klavye bu dört testin en az birinde sınıfta kaldı. Gerçekleştirilen güvenlik saldırısında, elektromanyetik dalgalar duvarlardan işleyebiliyor ve 20 metre menzilde etkinliğe sahip. Sonuçlar geniş bir alandaki elektromanyetik spektrum analiz edilerek elde edildi.

Sonuçlara bakılacak olursa hiçbir klavyenin tam anlamıyla güvenli olmadığını söyleyebiliriz. Ancak özellikle kablosuz klavyeler hackerların gözdesi konumunda, ne de olsa sadece klavye vuruşları değil, bilgisayar ve klavye arasındaki veri alışverişi de kablosuz ortamda gerçekleştiği için dinlemeye oldukça müsait. Testin videolarını aşağıda bulabilirsiniz.

Video: Klavyelere elektromanyetik saldırı


Compromising Electromagnetic Emanations of Keyboards Experiment 1/2 from Martin Vuagnoux on Vimeo.


Compromising Electromagnetic Emanations of Keyboards Experiment 2/2 from Martin Vuagnoux on Vimeo.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER