ManşetlerUlaşım

Dünyanın en uzun elektrikli otomobil yolculuğu Avustralya’da sona erdi

elektrikli otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bazı elektrikli otomobil sahipleri, mesafe kaygısı nedeniyle evlerinden uzaklaşmaya bile korkuyor. Ancak Wiebe Wakker isimli bir Hollandalı, bütün bu kaygılara meydan okuyan bir yolculuk yaptı. Wakker, elektrikli otomobiliyle tam 95 bin kilometre devam eden yolculuğunu hafta sonu itibarıyla tamamladı.

Station Wagon formatındaki elektrikli otomobiline “Blue Bandit” (Mavi Haydut) adını veren Wakker, yolculuğu boyunca tam 33 ülkede direksiyon salladı. Hollanda’da başlayan ve Avustralya’da sona eren yolculuğun tamamlanması 3 yıldan uzun bir zaman aldı. Maceraperest Hollandalı, yolculuğu için gerekli kaynakları maddi bağışlarla topladı. Söz konusu maddi kaynakların tamamı otomobilin elektrik ihtiyacının karşılanması, gıda ve konaklama gibi gereksinimler için kullanıldı. Yolu Türkiye’ye de düşen Wakker’in rotasında İran, Hindistan, Myanmar, Malezya ve Endonezya gibi ülkeler de yer alıyordu.

Yolculuğu için rota önerilerini internet sitesi aracılığıyla toplayan Wakker’in elektrikli otomobiline dair detaylar ise sınırlı. Sonradan elektrikli hâle geldiği belirtilen Volkswagen’in dönüştürülmeden önce 6813 litre yakıt tükettiğine dikkat çekildi.

Modifiye edilmiş elektrikli otomobil, tam şarjla 200 kilometre yol katedebiliyor. Wakker’in açıklamasına göre, tüm yolculuk boyunca elektrik için sadece 300 dolar harcadı. Wakkerr’in web sitesindeki bilgilere göre, rotası sırasında da pek çok kişi macerapereste otomobilini ücretsiz şarj etmesi için yardımcı oldu.

İLGİLİ HABERLER