Ulaşım

Elektrikli Hummer’ın bilgi ve eğlence sistemine Unreal Engine güç verecek

elektrikli hummer
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Unreal Engine denince pek çok kişinin aklına ilk olarak son yılların Fortnite, Final Fantasy VII Remake ve Valorant gibi popüler oyunları geliyor. Ancak oyun motoru aynı zamanda otomobillerin bilgi ve eğlence sistemlerinde kullanıma uygun görünüyor. Epic Games, Unreal Engine’in bilgi ve eğlence sisteminde kullanıldığı ilk otomobilin tam elektrikli Hummer olduğunu açıkladı.

Epic Games’ten yapılan açıklamada, insan-makine arayüzünün (HMI) otomotiv endüstrisinde kullanımıyla uzun süredir ilgilenildiği ve Unreal Engine’de bu arayüzün geliştirilmesi için gerekli teknolojilerin bulunduğu ifade edildi. Şirket bu doğrultuda bir insan-makine arayüzü girişimi başlattı ve otomobil üreticilerinin Unreal Engine’i bilgi ve eğlence sistemlerinde temel almalarını kolaylaştırmak adına bir ekip de kurdu.

Epic Games tarafından verilen bilgiye göre, önümüzdeki aylarda ve Unreal Engine için HMI odaklı özellikler sunulacak. Şirket böylelikle otomotiv sektöründe daha fazla üreticiyle birlikte çalışabilmeyi hedefliyor.

Epic Games, Unreal Engine’in elektrikli Hummer üzerindeki kullanımı konusunda bilgi vermedi. Motorun beşinci versiyonu çıkmadığı için araçta kullanılan versiyonun Unreal Engine 4 olması muhtemel görünüyor. Epic Games, konuyla ilgili daha detaylı bilgilerin elektrikli Hummer 20 Ekim’deki tanıtımında paylaşılacağını açıkladı.

İLGİLİ HABERLER