Ulaşım

Elektrikli bisiklet yarışında 191 kilometre hıza ulaşıldı

elektrikli-bisiklet-110615

Elektrikli taşıtlarla yapılan yarışların henüz emekleme döneminde olduğunu söylemek mümkün. Ancak bu emekleme dönemi, yarışlarda erişilen hızların normalin çok altında olduğu anlamına gelmiyor. Ünlü Isle of Man TT bisiklet yarışlarının elektrikli bisiklet kategorisinde birinciliği elde eden Team Mugen’den John McGuinness, 59.5 kilometrelik parkurda 191 kilometre hıza ulaşmayı başardı. Acımasızlığıyla tanınan Isle of Man parkurunda pek çok takım, ilk yıllarında öncelikli amaç olarak parkuru tamamlamayı tercih ediyor.

McGuinness, parkuru 18 dakika 58 saniyede tamamlayarak elektrikli bisikletler konusunda Isle of Man rekorunu ele geçirdi. İkinci sıraya ise McGuinness’in takım arkadaşı Bruce Anstey yerleşti. Anstey, yarışı McGuinness’in sadece 4 saniye gerisinde tamamladı. Üçüncülük basamağına ise Lee Johnston çıktı.

Elektrikli bisikletlerin sadece 160 kilometre hıza ulaşmasının amaçlandığı geçmiş yıllarda 191 kilometre hıza çıkmak rüyadan başka bir şey değildi. Rüyanın fazlasıyla ötesine geçen Team Mugen, şimdiki hedefini ise 193 kilometreyi aşmak olarak belirledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER