Eğlence

Electronic Arts Sony ve Microsoft’un yeni konsollarını heyecanla bekliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Electronic Arts’ın 2012-2013 mali yılının üçüncü çeyreğine ait sonuçların değerlendirildiği bir yatırımcı toplantısında konuşan CEO John Riccitiello şirketin bu yıl yayınlanması beklenen yeni nesil oyun konsollarına yaklaşımına ilişkin bazı bilgiler verdi. CEO yol haritasını daha iyi bildiklerini ve cihazların özellikleri hakkında daha detaylı bilgiye sahip olduklarını dile getirdi. EA’in bu yıl Sony ve Microsoft’un piyasaya süreceği yeni konsollar için 80 milyon dolar yatırım yapacağını belirten Riccitiello, geçen sefer yeni konsolların çıkışında şirketin yavaş kaldığını ve bu sefer aynı hatayı tekrarlamak istemediklerini ifade etti.

ea-logo-170812

Popüler oyunların altında imzası bulunan şirket Sony ve Microsoft’un yeni konsolları için duyduğu heyecanı Nintendo’nun geçtiğimiz yılın sonuna doğru yayınladığı konsolu Wii U için duyduğunu söylemekse pek mümkün değil. Nintendo’yu asla denklem dışı bırakamayacaklarını söyleyen Riccitiello, Wii U’yu yayınlanması beklenen konsollarla aynı jenerasyonda değerlendirmediklerinin altını çizdi. Oyun sektöründe pek çok cihazın kendisini gelecek nesil ya da gelecek nesilden sonraki nesil olarak lanse ettiğini belirten CEO, dördüncü neslin henüz gelmediğini söyleyebileceklerini ifade etti. EA terminolojisinde PlayStation 3, Xbox 360, Wii gibi konsolların ”üçüncü nesil” olarak geçtiğini, diğer oyun üreticilerinin ise aynı cihazlar için ”yedinci nesil” tanımlamasını kullandığının altını çizelim.

Valve’ın konsol projesi Steam Box hakkında da konuşan Riccitiello ”dürüstçe söylemem gerekirse Gabe Newell’in büyük bir hayranıyım” ifadesini kullandı. Valve’ın konsol projesi hakkında bir bilgi vermediğini belirten EA CEO’su Steam Box’ın rekabette nerede konumlanacağına ilişkin bir fikir yürütemediğini dile getirdi.

İlgili >> Gamasutra

İLGİLİ HABERLER