Eğlence

Elden Ring’den etkileyici satış başarısı

elden ring

Uzun süre merakla beklenen Elden Ring, 25 Şubat’ta oyuncularla buluşmuştu. Oyun, ayın son günlerinde yayınlanmasına rağmen, satış geliri bakımından ABD’de şubat ayının en çok satan oyunu oldu.

NPD’nin verileri, Elden Ring’in bu etkileyici başarısının çapının ilk başta görünenden daha büyük olduğunu gösteriyor. 1 yıllık oyun satışları mercek altına alındığında Elden Ring’in en çok satanlar sıralamasında beşinci sırada olması göze çarpıyor.

1 yıllık listede Elden Ring’i geride bırakan oyunların ise 2021’in kasım ayında yayınlanan Call of Duty: Vanguard gibi oyunlar olduğu görülüyor. Elden Ring’in FromSoftware’in şimdiye kadar yayınladığı oyunlar arasında en başarılı çıkış yapan oyun olarak öne çıktığını belirtmekte fayda var.

Elden Ring’in başarısı satışlarla sınırlı kalmadı. Oyun, Steam’in eş zamanlı oyuncu sıralamasında da 950 bin oyuncuyla altıncı sırada yer alıyor.

Elden Ring, şubat ayında ABD’de Steam ve Xbox platformlarında en çok satan oyun oldu. PlayStation’da ise Horizon Forbidden West’in arkasından ikinci sırada yer aldı. Horizon Forbidden West’in Elden Ring’den bir hafta önce yayınlandığını belirtmekte fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER