Eğlence

Elden Ring PC versiyonundaki sonsuz ölüm açığı kapatıldı

elden ring pc

Elden Ring PC versiyonunda oyuncuları sonsuz ölüm döngüsüne hapseden açık kapatıldı. Oyun için yayınlanan en son yama, oyuncuların başkaları tarafından yanlış harita koordinatlarına ışınlanmasına sebep olan hatayı düzeltiyor.

Söz konusu açık, geçtiğimiz hafta keşfedilmişti. Başka oyuncuların oyunlarına sızan istilacılar, sızdıkları oyuncunun karakterini sınırlar dışındaki bir konuma ışınlıyor. Bu da oyuncuların oyunu her açtıklarında tekrar tekrar ölmelerine neden oluyor.

Bazı kurbanlar kendilerini hızla başka bir yere ışınlayarak bu döngüden kurtarmayı başarsa da, pek çok kullanıcı bu hata yüzünden saatler kaybetmişti. EldenRingUpdate isimli Twitter hesabı tarafından paylaşılan ve aşağıda da izlenebilecek videoda, söz konusu problemin kullanıcıları nasıl etkilediği görülüyor.

Bandai Namco ilk önce oyunculara oyunu çevrimdışı oynamalarını önermişti. Ancak yayınlanan yama sayesinde artık oyuncuların yeniden çevrimiçi ortama geri dönebilmesi umuluyor.

Elden Ring için yayınlanan yama, PC versiyonu dışında kalan sürümlerdeki hataları da düzeltiyor. Bunlar arasında oyuncuların Nepheli Loux görevlerini tamamlamasını engelleyen hata da bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER