Eğlence

Elden Ring PC güncellemesi buluta kayıt sorununu çözüyor

elden ring pc
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

PC üzerinde Elden Ring oynayanlar, geçmiş kayıtlarını yeniden yüklemeden önce oyunu güncellemek isteyebilir. Zira bu güncelleme, oyuncuların Steam Cloud’daki kayıt problemini ortadan kaldırıyor.

Oyunun Steam versiyonu için hazırlanan son güncelleme, çakışan yerel ve bulut kayıtlarıyla ilgili probleme çözüm getiriyor. Söz konusu problem, oyuncuların saatler hatta günler boyunca verdiği emeğin boşa gitmesine neden olabiliyor.

IGN’in haberine göre, Elden Ring oyuncuları son bulut kayıtlarının saatler veya günler öncesine ait olması nedeniyle yaşadıkları kayıptan duydukları rahatsızlığı sosyal medyada paylaştı.

Oyunun resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda söz konusu sorun doğrulandı ve oyunculara yükleme yapmadan önce bulut kayıtlarının son değişiklik zamanını kontrol etmeleri önerildi. Bir diğer çözüm önerisi ise oyunu yerel kayıt üzerinden yüklemek oldu.

Hazırlanan yeni yama, söz konusu kayıt sorununu çözüyor. Buna ek olarak, güncelleme bazı kararlılık ve performans iyileştirmelerini de beraberinde getiriyor.

Elden Ring PC versiyonundan kısa bir süre önce PS5 versiyonunda da kayıt kaynaklı bir sorun yaşanmıştı. Bir hata oyuncuların konsolun aniden veya Dinlenme Modu’ndayken kapanması durumunda oyunu kaydetmelerini engelliyordu. Oyunun yapımcısı Bandai Namco, sorun çözülene kadar oyundan manuel olarak çıkış yapılmasını önermşti.

İLGİLİ HABERLER