Eğlence

Elden Ring’in inceleme puanları heyecanı artırıyor

elden ring
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Elden Ring, son yıllarda oyun dünyasında büyük heyecanla beklenen oyunlar arasında yer alıyor. İnceleme puanları da bu heyecanı artırıyor. Oyun, Metacritic ve OpenCritic’te en yüksek puan alan oyunlar arasına girmiş durumda.

Bu iki internet sitesi, farklı yayınlar tarafından yapılan incelemelerde verilen puanları bir araya getiriyor ve ortalama bir puan veriyor. Böylelikle oyuna dair genel bir fikir edinmek mümkün oluyor.

Elden Ring’in PlayStation 5 versiyonu Metacritic’te 97 puan aldı. Bu da Elden Ring’i The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Grand Theft Auto V, Metroid Prime gibi oyunlarla aynı basamağa yerleştirdi. Sadece dört oyun 98 puan alırken, The Legend of Zelda: Ocarina of Time 99 puanla Metacritic’in zirvesinde bulunuyor. OpenCritic’te ise Elden Ring 97 puanla Super Mario Odyssey ile zirveyi paylaşıyor.

Elden Ring’in aldığı puan konusunda bazı noktalara değinmekte fayda var. Elden Ring’in inceleme ambargosu kısa süre önce kaldırıldığı için puanların oldukça yeni olduğunu belirtmek gerekiyor. Bazı incelemeler de oyunun uzunluğu nedeniyle henüz çıkmış değil. Yeni incelemelerin yayınlanmasıyla birlikte Elden Ring’in ortalama puanı değişebilir.

Buna ek olarak, hem Metacritic hem de OpenCritic’in veri tabanında eski oyunlar bulunmuyor. Dolayısıyla bir zamanların klasikleri bu sıralamaya dahil değil. Yine de, Elden Ring mevcut puanlarıyla heyecan yaratmayı başarmış gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER