Teknoloji

El Salvador Bitcoin şehri kuruyor

el salvador bitcoin

El Salvador, Bitcoin piyasasındaki ağırlığını artırmaya yönelik bir adım daha atmaya hazırlanıyor. BBC News’in haberine göre; Devlet Başkanı Nayib Bukele, Fonseca Körfezi’nin yakınlarında “Bitcoin şehri” kurmayı planlıyor. Kendi jeotermal enerjisini üretecek olan şehir, kripto madenciliğini destekleyecek. Şehirde gelir, maaş veya emlak vergisi alınmayacak. Sadece katma değer vergisi uygulanacak.

Şehir bir madeni para şeklinde olacak. Bir şehirde olması gereken her şeyi barındıracak olan Bitcoin şehrine insanlar La Union şehrinden çalışmak için gelebilecek.

Bukele şehrin kuruluşunun ne zaman yapılacağı konusunda bilgi vermedi. Ancak Bukele’nin duyurduğu 1 milyar dolar değerindeki Bitcoin’in tahvilinin yarısı enerji ve madencilik altyapısının oluşturulmasında kullanılacak. Diğer yarısıyla da biraz daha fazla dijital para alınacak. Tahvil geliştiricisi Blockstream’in strateji şefi Samson Mow, El Salvador’un beş yıl sonra varlıklarını satmaya ve temettü ödemeye başlayacağını duyurdu. Yüzde 6.5’luk ilk getiri hedefinin gerçekleşmesi durumunda El Salvador’un ciddi bir ivme kazanacağı söylenebilir.

El Salvador ekonomik büyüme, bağımsızlık ve yatırımlar konusunda Bitcoin başta olmak üzere kripto paralara bel bağlamış durumda. Bir tür kumar gibi görünen bu girişimin nasıl sonuçlanacağını görmek için beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER