Teknoloji

Apple’ın Ekran Süresi sınırlamasında inatçı bir sorun

apple destek hattı

Apple, Ekran Süresi sınırlamalarını düzenlemek isteyen ebeveynler için tasarladığı Aile Paylaşım sistemine entegre özelliklerle biliniyoır. Ancak Wall Street Journal’ın ortaya koyduğu bir haber, bu sistemin tam anlamıyla işlevsel olmadığını gösteriyor. Aylardır devam eden bir sorun, belirli Ekran Süresi limitlerinin Aile Paylaşım sistemi üzerinden doğru bir şekilde kaydedilmemesine neden oluyor.

Ekran Süresi kontrolündeki sorun

Ekran süresi kontrolü, çocukların cihaz kullanımını düzenlemek isteyen ebeveynler için oldukça önemli. Aile Paylaşım sistemi, ebeveynlerin çocuklarının cihaz kullanımını belirli uygulamalarda ve cihazın genelinde izlemelerine ve sınırlamalarına imkan tanıyor. Ancak, bütün cihaza erişimi engelleyen bir ayar olan Atıl Süre’yi doğru şekilde kaydedilmediği ortaya çıktı. Bir durumda, limitin doğru bir şekilde kaydedilmesi için Atıl Süre limitlerinin üç kez ayarlanması gerekti. Bu arada, çocuklar ebeveynlerin istediğinden daha fazla cihaz erişimine sahip olmuş olabilir.

Apple, Wall Street Journal’a devam eden bu sorunu doğruladı ve çözümler üzerinde çalıştığını söyledi. Ancak bu durum için belirli bir zaman çizelgesi sunmadı. “Ekran Süresi ayarlarının beklenmedik şekilde sıfırlandığı bir sorun yaşandığının farkındayız.” diye belirtti Apple. “Bu raporları çok ciddiye alıyoruz ve durumu iyileştirmek üzere güncellemeler yapmaya devam edeceğiz.”

Bu durum, teknoloji ile büyüyen bir neslin ebeveynlerinin, çocuklarının çevrim içi ve çevrim dışı dünyada neyle meşgul olduğunu daha yakından izlemeleri gerektiği bir dönemde ortaya çıkıyor. Bu tür sorunlar, ebeveynlerin çocuklarına yönelik denetimlerini zayıflatma potansiyeline sahip olabilir, bu da Ekran Süresi ve cihaz kullanımının dengeli bir şekilde yönetilmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER