İpucuManşetler

Ekran Süresi parolası nasıl sıfırlanır? – Video

ios 12 ekran süresi parolası sıfırlama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ekran Süresi özelliği sayesinde cihazınızı nasıl kullandığınız hakkında anlamlı bir tablo edinebilirsiniz. Bunun yanı sıra kullandığınız uygulamalara sınırlamalar getirebilirsiniz. Benzer şekilde, sizinle aynı iCloud hesabına bağlı olan çocuklarınızın cihazlarındaki uygulama ve oyun kullanımlarını da Ekran Süresi ile kontrol edebilirsiniz.

Ekran Süresi parolası, Ekran Süresi özelliği kapsamında sunulan, sınırlamaları uzatmak veya kaldırmak ya da diğer kısıtlama ayarlarına erişmek için kullanılan özel bir parola. Ekran Süresi özelliğinin kullanıma sunulmasından sonra en çok sorulan sorulardan bir tanesi, bu parolanın nasıl sıfırlanacağı oldu.

Bazı kullanıcılar, Ekran Süresi parolası belirlememelerine rağmen, sanki bir parola oluşturulmuş gibi kendilerinden parola istendiğini de belirttiler. Bu kullanıcılar muhtemelen iOS 12’den önce var olan Kısıtlamalar özelliği kapsamında bir parola belirlemiş olabilirler. Eğer hatırlıyorlarsa, bu parolayı girerek Ekran Süresi sınırlamalarına erişmeye veya sınırlamayı kaldırmaya çalışsınlar.

Ekran Süresi parolasını değiştirmek veya kapatmak isterseniz, bunun için Ayarlar > Ekran Süresi yolunu izleyin. Açılan sayfada bulunan Ekran Süresi Parolasını Değiştir bağlantısına tıklatın. Açılan pencerede bulunan Ekran Süresi Parolasını Değiştir ya da Ekran Süresi Parolasını Kapat seçeneklerinden uygun olanını tercih edin. Daha sonra bildiğiniz parolayı girerek değiştirme veya kapatma işlemini uygulayın.

Eğer Ekran Süresi parolasını hatırlamıyor ve sıfırlamak istiyorsanız, bunun için elinizde tek bir seçenek var, o da cihazı sıfırlamak ve yeni bir cihaz olarak yeniden kurmak. Bunun için öncelikle; Ayarlar > Genel > Sıfırla > Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil yolunu takip edin ve cihazınızı sıfırlayın. Cihazınızı sıfırladıktan sonra yedekten yeniden kurun. Bu şekilde Ekran Süresi parolasını yeniden belirleme imkanına sahip olabilirsiniz. Eğer cihazınızı bir iCloud veya iTunes yedeğinden kurmayı denerseniz, o hâlde hatırlamadığınız Ekran Süresi parolası varlığını sürdürecektir.

Bu arada şu an için geçerli olduğu söylenen bir yöntem var, o da Pinfinder adı verilen bir uygulama. Bu uygulama iTunes yedeğinizi tarayarak Ekran Süresi veya Kısıtlamalar parolasını bulduğunu öne sürüyor. Gayriresmî bir yöntem ve Apple’ın gelecekte bu yolu kapatması da ihtimâl dahilinde bulunuyor. Yine de, cihazını sıfırlayıp yeniden kurmak istemeyenler, son çare olarak bu uygulamaya da başvurabilirler.

İLGİLİ HABERLER