Teknoloji

Ekimde beklenen Surface Pro 2 ile ilgili sızıntılar artmaya başladı

Microsoft’un yeni Surface tabletlerinin ekim ayı ortalarında çıkması bekleniyor. Bu da yeni sızıntıları daha sık göreceğimiz anlamına geliyor.

microsoft-surface-rt-inceleme-00017

NeoWin.net sitesine göre Surface 2 Intel’in yeni nesil Core i5 Haswell işlemciyle birlikte gelecek. Ayrıca bu modelde daha da iyileştirilmiş bir destek ayağı ve 8 GB, yani iki kat RAM bulunacak. Windows SuperSite sitesinde Paul Thurrot da Surface Pro 2’nin Intel’in yeni nesil Core i5 Haswell işlemcisiyle geleceğini kaydetti, bu cihazın 4 GB veya 8 GB RAM seçenekleriyle sunulacağını vurguladı.

Thurrot Surface Pro 2’de yer alacak destek ayağının bir yerine iki farklı konumda kullanıma izin vereceğini söyledi. Batarya ömrüyle ilgili olarak da, eklenecek yeni pille çalışma süresinin beş saatten yedi saate çıkacağını dile getirdi.

Surface Pro 2 görünüş açısından mevcut Surface Pro’ya benzeyecek, bu da mevcut klavye ve kapakların da ikinci nesil tabletle kullanılmasına izin verecek.

Son olarak ARM tabanlı işlemci taşıyacak Surface’in Surface RT 2 yerine Surface 2 olarak anılacağı, Surface Pro 2’nin de Windows 8.1 ile yüklü olarak geleceği söyleniyor.

Surface Pro 2’nin fiyatının 799 dolardan başlaması ve muhtemelen 18 Ekimde ABD piyasasına çıkması bekleniyor.

İlgili >> Neowin, Windows SuperSite, ZDNet

İLGİLİ HABERLER