Teknoloji

Egzersiz bilekliği Pavlok tembel kullanıcılara elektrik veriyor

pavlok-011014

Egzersiz bilekliği Pavlok, ”acı yoksa kazanç yok” lafını gerçeğe dönüştürüyor. Eğer belirlenen egzersiz hedeflerine ulaşılmazsa, Pavlok sahibini elektrik vererek uyarıyor. Adını İvan Petroviç Pavlov’un köpeklerle yaptığı ve şartlı refleksi örneklendirdiği psikoloji deneyinden alan egzersiz bilekliği, ön siparişe sunuldu.

Pavlok’un ne kadar ödül veya acı vereceğini belirlemek tamamen bilekliğin sahibine kalmış durumda. Kendisine güvenen Pavlok sahipleri, oluşturulan özel topluluğa dahil olarak tutturdukları hedeflerin karşılığında para ödülü alabiliyor. Ancak verilen sözler tutulmadığı takdirde ödülün yerini para cezası ve 340 voltluk elektrik şoku alıyor. Bu caydırıcı cezalar sayesinde Pavlok sahiplerinin belli alışkanlıkları daha hızlı kazanması amaçlanıyor.

Pavlok sahipleri arkadaşlarıyla bir ekip oluşturabiliyor ve hedeflerine ulaşmadıkları takdirde arkadaşlarına uzaktan şok gönderebiliyor. Egzersiz bilekliği verdiği sözü tutmayan ve egzersizlerini tamamlamayan kullanıcıları sosyal medyada utandırmayı da ihmal etmiyor.

Cihaz akıllı telefona Bluetooth 4.0 LE aracılığyla bağlanarak veri eş zamanlaması ve görüntülemesi yapılmasını sağlıyor. Buna ek olarak, Pavlok şok dışında farklı temassal uyarılarda da bulunabiliyor.

Fon bulma amacıyla Indiegogo üzerinden satışa sunulan Pavlok’un 99 dolarlık versiyonu şimdiden tükenirken, 129 dolarlık Early Bird versiyonunun satışı devam ediyor. Bilekliğin sevkiyatı ise 2015’in ilk günlerinde başlayacak.

İLGİLİ HABERLER