Teknoloji

Edison Mail uygulamasından masaüstü açılımı

edison mail

Eski adı EasilyDo Mail olan Edison Mail uygulaması, sonunda mobil cihazlardan masaüstüne geçiş yapıyor. Edison Mail’in masaüstündeki macerasının başlangıcı ise Mac uygulamasıyla oldu.

Edison Mail’in Mac uygulaması, kullanıcılarına mobil versiyonlardakine benzer bir deneyim sunuyor. Temiz bir arayüze sahip olan uygulamada seyahat, kargolar, faturalar ve eğlence gibi kategoriler için yerleşik filtreler bulunuyor. Edison’un kullanışlı abonelikten çıkma, gönderici engelleme ve okunma durumu takibi gibi özellikleri uygulamanın Mac versiyonunda da mevcut.

Edison Mail’in mobil versiyonundaki en önemli sıkıntılardan birisi de masaüstü uygulamasıyla birlikte çözülmüş gibi görünüyor. Zincir e-postaları artık sayfayı aşağıya doğru kaydırarak toplu şekilde okumak mümkün. Uygulamanın mobil versiyonunda zincirdeki her bir e-postayı okumak için o e-postayı üstüne dokunarak genişletmek gerekiyordu. Edison’un aynı kolaylığı mobil uygulamalarında da sunması bekleniyor.

Edison Mail Windows uygulaması 2020’de yayınlanacak

Edison Mail’in kullanıcı arayüzü, tıpkı mobil versiyonda olduğu gibi, kişiselleştirilebiliyor. Masaüstünde uygulama içinde dolaşım için fare hareketlerini özelleştirme imkanı veriliyor. Uygulama macOS’in yerel bildirimlerini ve koyu renk modunu da destekliyor.

Edison Mail’in masaüstü uygulamasında henüz Exchange e-posta desteği sunulmuyor. Buna ek olarak, uygulamanın Windows versiyonunun da 2020 itibarıyla hazır hâle geleceğini belirtmekte fayda var.

Edison Mail’in masaüstü uygulamasına erişebilmek için bir davetiye sahibi olmak gerekiyor. iOS ve Android kullanıcıları bu davetiyeye otomatik olarak sahip olabilecek. Hâlihazırda bu uygulamalardan birini kullanmayanlar ise Edison’un internet sitesi üzerinden davetiye için başvuru yapabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER