Teknoloji

Edison Mail iOS uygulamasında yaşanan e-posta karışıklığı

edison mail

E-posta yazılımlarında rastlanan hatalara yabancı değiliz, ancak bu hatalar genellikle sizin gönderdiğiniz veya size gönderilen iletileri etkiler. Ne var ki, e-posta uygulaması Edison’ın başına gelen daha ciddi bir problemmiş gibi görünüyor.

Edison tarafından The Verge sitesine verilen bilgiye göre, Edison Mail iOS uygulamasında keşfedilen bir hata, başka kişilere gönderilmiş e-posta iletilerinin okunmasına yol açıyor. Üstelik bunun için herhangi bir kullanıcı girişi işlemi yapmak da gerekmiyor. Ortada gizlilik açısından gerçekten ciddi bir durum bulunuyor.

Uygulamanın geliştiricisi sorunun bir güncellemeden sonra meydana geldiğini kaydetti. Güncellemenin geri alındığını ve kullanıcı kitlesinin sadece küçük bir yüzdesinin bu durumdan etkilendiğini de not etti.

Şirket, bunun bir veri sızıntısı olmadığını ve sorundan etkilenen kullanıcılara da mümkün olan en hızlı şekilde ulaşıldığını da kaydetti.

Hatanın neden kaynaklandığı bilinmiyor, ancak güncelleme farklı cihazlar arasında eşzamanlamaya izin vermeyi amaçlıyordu. Edison Mail ve benzeri uygulamalar kullanıcıların farklı e-posta hesap bilgilerini veri tabanında tutarak farklı cihazlarda da tek bir kullanıcı adı ve şifreyle bu hesaplara erişmesine izin veriyor. Anlaşılan o ki, Edison’ın kayıtlarında yaşanan sıkıntı nedeniyle hesapların kullanıcılarla eşleştirilmesinde karışıklık çıktı.

Her ne olursa olsun, bu özellik için iyi bir başlangıç yapılmadı. Ayrıca gizliliğin sadece iyi politikalara değil, aynı zamanda güvenilir ve sağlam çalışan servislere bağlı olduğunu da bir kez daha hatırlıyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER