Edifier Hecate GT3, Çin’de 265 yuan fiyatla satışa çıkan ve oyun modu sunan bir kablosuz kulaklık. Razer Hammerhead Pro HyperSpeed gibi bu model de ses ile ekran arasındaki gecikmeyi azaltmayı hedefliyor. Edifier, aktif gürültü engelleme kapalıyken şarj kutusuyla 48 saate, tek kulaklık şarjıyla 12 saate kadar kullanım açıklıyor.
48 saatlik rakam, kulaklıkları kutuya hiç koymadan ulaşılabilen bir süreyi ifade etmiyor. Edifier’ın hesabına göre kutu, kulaklıklara üç kez daha tam dolum sağlayabiliyor. Üretici ölçümde ses düzeyini yüzde 50’de tutuyor ve aktif gürültü engellemeyi kapatıyor. Dolayısıyla yüksek ses, gürültü engelleme veya farklı kullanım alışkanlıklarında aynı pil süresini beklemek doğru olmaz.
Hecate GT3, müzik ve oyun için ayrı modlar sunuyor. Her kulaklığın içinde titanyum kaplamalı 11 milimetrelik dinamik sürücü bulunuyor. Düşük gecikme teknolojisi özellikle oyun sırasında sesin görüntünün gerisinde kalmasını azaltmayı hedefliyor. Focus+ işlemesi ise ayak sesi ve sesli sohbet gibi belirli oyun seslerini daha belirgin hâle getirmek üzere tasarlandı. Üretici bu özellikleri belirli bir oyunda bağımsız olarak ölçülmüş performans sonucu şeklinde sunmuyor.
Bluetooth 6.1 kullanan kulaklık, iki cihaza aynı anda bağlanabiliyor. Bu özellik, örneğin bilgisayarda çalışırken telefon bağlantısını da hazır tutmaya yardımcı oluyor. Her bir kulaklık 4,7 gram ağırlığında. Edifier, kulaklıkların kendisi için IPX5 suya dayanıklılık derecesi veriyor. Bu değer kutu için ayrıca açıklanmadı.
Edifier, gürültü engelleme ve ekolayzır ayarlarını uygulamaya taşıyor
Mobil uygulamada zamanlayıcı ve kulaklık bulma seçeneği de bulunuyor. Bunun yanında altı bantlı ekolayzır, gürültü engelleme modları ve kontrol hareketlerini değiştirme seçenekleri yer alıyor. Edifier, hibrit gürültü engelleme için 50 desibele kadar bir azaltım değeri açıklıyor. Bu rakamın her frekansta veya her ortamda aynı azalmayı ifade etmediğini göz önünde tutmak gerekiyor. Fiziksel uyum ve ortam gürültüsünün türü de işitilen farkı etkileyebiliyor.
Şirket, 15 dakikalık şarjdan sonra beş saate kadar dinleme olanağı belirtiyor. Bu süre de kullanım koşullarına bağlı bir üst sınır. Çin’deki 265 yuanlık fiyat satışa çıkan yerel modeli kapsıyor. Edifier, Hecate GT3 için Türkiye fiyatı veya satış takvimi paylaşmadı.
Günün Öne Çıkan Fırsatları






