Bilim

Ebolaya yakalanan Amerikan doktor deneysel tedaviyle iyileşiyor

ebola-050814

Afrika’nın batısında ortaya çıkan Ebola salgını hızla yayılmaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre Gine, Liberya, Sierra Leone ve Nijerya’da görülen Ebola virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 887’ye yükseldi. Afrika’da Ebola virüsüne yakalanan Amerikalı doktor Kenneth Brantly’nin durumu ise deneysel bir tedavi sayesinde iyiye gidiyor.

Brantly’nin tedavisi ABD’nin Atlanta şehrindeki bir hastanede devam ediyor. Ancak Brantly’nin bağlı bulunduğu Samatarian’s Purse isimli organizasyondan yapılan açıklamada, doktorun durumunun iyiye gitmesini sağlayan deneysel serum tedavisinin Liberya’da uygulandığı belirtildi. Brantly’ye daha önce Ebola virüsünden kurtulmuş bir kişiden kan nakli yapılmasının da iyileşme sürecini hızlandırmış olabileceği söyleniyor.

Yüzde 50 ila 90 arasında bir ölüm oranı bulunan Ebola virüsü için henüz belirli bir tedavi yöntemi geliştirilmiş değil. Ancak temel bir tıbbi bakım bile semptomların yönetilmesinde büyük bir rol oynayabiliyor. Halihazırda Afrika’nın batısını etkileyen salgın tarihteki en büyük Ebola salgını olarak tanımlanıyor.

İLGİLİ HABERLER