Eğlence

EA yapay zekâya Battlefield 1 oynamayı öğretiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ea yapay zekaYapay zekâ tarafından kontrol edilen botların Doom’da birbirleriyle öldüresiye savaşmasının üzerinden yaklaşık iki yıl geçti. Bu iki yıllık dönemde oyun endüstrisi ve yapay zekâ arasındaki mesafe iyiden iyiye kısalmış gibi görünüyor. EA yapay zeka kuvvetlerine Battlefield 1 oynamayı öğreterek çalışmalarda gelinen noktayı somut biçimde gözler önüne seriyor.

EA bünyesindeki yapay zekâ çalışmalarını kısaca SEED olarak bilinen Search for Extraordinary Experiences Division (Olağanüstü Deneyimler için Arayış Birimi) isimli grup yürütüyor. Otomatik öğrenme yeteneklerine sahip botlar, Battlefield 1 oynayan insanları izleyerek oyunu nasıl oynayacaklarını öğreniyor. Ardından öğrenilenler diğer botlara karşı uygulamalı biçimde tatbik ediliyor. EA’den yapılan açıklamada, yapay zekâ botlarının tıpkı insanlar gibi mühimmat ve sağlık toplamayı öğrendikleri belirtildi.

SEED’in teknik direktörü Magnus Nordin, bir süredir oyunlarda otomatik öğrenme yeteneğine sahip yapay zekâ teknolojisiyle ilgileniyor. Nordin, Google’ın Deepmind isimli yapay zekâsının Atari oyunlarını tek başına öğrenmesini sağlayan ekipte yer alıyordu. SEED’e katıldıktan sonra ekibiyle birlikte nöral ağ eğitimi üzerinde çalışmaya devam eden Nordin, daha sonra Battlefield ekibiyle işbirliği yaparak yapay zekâ unsurunu oyunun içine yerleştirdi.

Nordin, yapay zekâ botlarının sadece tabancaların kullanıldığı basit bir oyun modunda insanlara karşı birbirlerinin safını tutabildiğine dikkat çekti. Nordin bundan sonraki adımda daha karmaşık stratejiler üzerine odaklanacaklarını belirtti. Botlar hâlâ belli senaryolarda kafa karışıklığı yaşasa da, EA yapay zeka tabanlı yöntemlerin oyunlara getirecekleri konusunda heyecanlı görünüyor.

İLGİLİ HABERLER