EğlenceTeknoloji

EA UFC 4’te gösterdiği tam ekran reklamlar için özür diledi

ea ufc 4

EA, UFC 4 oyununda gösterdiği tam ekran reklamlar nedeniyle oyunculardan özür diledi. Konu, oyuncuların Reddit’teki öfkeli paylaşımlarının ardından gündeme gelmişti. Eurogamer sitesinde yer alan habere göre, yurt dışında satış fiyatı 60 dolar olan oyunun çıkışından bir ay sonra oyuncular oyun içinde tam ekran reklamlarla karşılaşmaya başladı.

EA tarafından konuyla ilgili olarak Reddit’te yapılan paylaşımda, reklamların “tekrar gösterim” anlarına yerleştirildiğine dikkat çekildi. Şirket, bu tarz bir reklam envanterinin UFC serisi için yeni olmadığını da savundu. Ancak şimdiye kadar oyunda gösterilen reklamlar genellikle ana menüdeki belli kareler veya ring üzerine yapılan yerleştirmelerle sınırlı kalmıştı.

EA, bu savunmaya rağmen geri adım atmakta fazla zaman kaybetmedi. Şirketten yapılan açıklamada, oyunculardan konuyla ilgili olarak gelen şikayetlerin dikkate alındığı ve bu reklamların gösterilmeyeceği belirtildi. EA, oyun deneyiminin reklamlardan olumsuz etkilendiğini söyleyen oyuncularından özür dilemeyi de ihmal etmedi.

EA, UFC 4 oyuncularına en iyi deneyimi yaşatmak adına bundan böyle oyun içinde tam ekran reklam göstermeyeceğini de açıkladı.

İLGİLİ HABERLER