Eğlence

EA Titanfall’un yapımcısı Respawn’u satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ea titanfallEA Titanfall serisinin yapımcısı Respawn’u satın aldı. Oyun sektörünün dev şirketi, Respawn için kasasından 400 milyon dolardan fazla bir para çıkaracak.

Respawn geçtiğimiz yıl yayınladığı Titanfall 2’yi hâlâ destekliyor. Şirket oyun için her ay düzenli olarak güncelleme yayınlıyor. Ancak bu durum oyunun kullanıcı tabanının küçüldüğü gerçeğini değiştirmiyor. Respawn CEO’su Vince Zampella, daha önce yaptığı bir açıklamada yıl sonu satışlarının Battlefield 1 gibi oyunların çıkışı nedeniyle beklenenin altında gerçekleştiğini belirtmişti.

Oyuna ağustos ayından sonra yeni içeriklerin eklenmemesi de stüdyonun geleceğini belirsiz hâle getirmişti. Şirket bu belirsizliği büyük bir şemsiyenin altına girerek ortadan kaldırmayı seçti.

Satışa ilişkin olarak yapılan açıklamada EA ve Titanfall’un daha önce ortak projeler gerçekleştirdiği hatırlatıldı. 2016’nın mayıs ayında yayınlanan Star Wars oyunu söz konusu projeler arasında yer alıyor. EA, bundan iki hafta önce uzun süredir bir Star Wars oyunu üzerinde çalışan Visceral isimli stüdyosunu kapatmıştı. Söz konusu oyunun Respawn çatısı altında tekrar canlandırılması muhtemel görünüyor.

Respawn aynı zamanda bir sanal gerçeklik deneyimi ve Titanfall evreni içinde yer alacak yeni bir oyun üzerinde çalışıyor. Basın açıklamasında söz konusu oyunun Titanfall 3 mü yoksa mobil bir oyun mu olacağı konusunda bilgi verilmedi.

EA Titanfall serisinin yapımcısı için toplamda 455 milyon dolar ödeyebilir

EA Titanfall serisinin yapımcısı Respawn’u satın almak için Titanfall’u mobil cihazlara taşıyan Nexon ile karşı karşıya geldi. Şirket, Nexon’u değeri 455 milyon dolara kadar çıkartan bir teklif paketiyle satın aldı. Söz konusu pakette nakit paranın yanı sıra hisse senetleri ve performansa bağlı ödemeler de bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER