Eğlence

EA Sports FIFA ve NBA Live gibi oyunları her yıl yayınlamayı bırakabilir

ea sports fifaEA Sports, spor oyunlarını sevenlerin favori oyun stüdyoları arasında yer alıyor. Şirket her yaz popüler serilerinin yeni oyun modları, oyun mekanikleri ve yeni kadrolar getiren sürümlerini yayınlıyor. Yapılan değişiklikler genellikle küçük olsa da, oyuncular güncel kalmak için yeni oyunları da satın alıyor. Ancak bu durum yakında değişebilir. EA Sports FIFA, NBA Live ve Madden gibi spor oyunlarında güncelleme veya abonelik modellerine geçiş yapabilir.

Bu ihtimali gündeme getiren isim ise EA CEO’su Andrew Wilson oldu. Bloomberg’e konuşan Wilson, kendileri adına bu oyunların 365 gün boyunca yaşayan, canlı bir servis olduğunu belirtti. Bu dönüşüm gerçekleştiği takdirde, oyuncular her yıl FIFA satın almak yerine içerik veya özellik paketlerini edinerek güncel kalabilecek. Söz konusu paketlerin belli bir aylık ücret karşılığında düzenli olarak sunulması da muhtemel görünüyor.

Wilson, çevrimiçi satışlardaki artışın bu tarz bir değişimi mümkün hâle getirdiğini belirtti. Satışların fizikselden çevrimiçi mağazalara kayması, şirketlere de oyunları “servis” olarak konumlama fırsatını vermiş gibi görünüyor. Öngörülen dönüşümde EA’i bekleyen çeşitli zorluklar olsa da, bu durum şirketin planının akla yatkın bir seçenek olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

EA Sports FIFA hayranlarının bekleme sürelerini kısaltabilir

Wilson spor oyunları için değerlendirdikleri yeni modele geçiş konusunda bir takvim vermedi. EA CEO’su olası abonelik ücreti konusunda da ipucu paylaşmadı. Abonelik modelinin para akışını sürekli kılmak için etkin bir model olduğunu keşfeden şirketlerin bu yönde adım atması kulağa pek garip gelmiyor. Söz konusu modelin oyunculara da yeniliklere daha hızlı kavuşma konusunda avantaj sağlayacağı söylenebilir. Yeni modelle EA Sports FIFA hayranlarını takımların güncel kadrolarıyla çok daha hızlı biçimde buluşturabilir.

İLGİLİ HABERLER