EğlenceManşetler

EA Sports FC hakkında ilk resmi bilgiler paylaşıldı

ea sports fc

Electronic Arts’ın imzasını taşıyan FIFA serisi dünyanın en popüler futbol oyunları arasında yer alıyor. Ancak Electronic Arts ve FIFA arasındaki anlaşmanın sona ermesiyle birlikte 2023’ten itibaren serinin yola EA Sports FC adıyla devam edeceği açıklanmıştı. Electronic Arts yeni markasıyla ilgili ilk bilgileri paylaştı.

EA Sports FC markasını bir “futbol vizyonu” olarak tanımlayan şirket; konsol, mobil, çevrimiçi oyunlar ve espor ürünleri aracılığıyla yüz milyonlarca taraftarı birbiriyle etkileşime sokmayı hedefliyor. Yeni bir futbol deneyimi yaratarak futbol heyecanını en iyi şekilde yaşatmayı amaçlayan şirket; yeni markasının logosunu da gözler önüne çıkardı.

Electronic Arts’ın yeni markası için oldukça güçlü ortaklar bulduğu söylenebilir. Bu ortaklar arasında Premier League, La Liga, Bundesliga, Serie A, Ligue 1, WSL, NWSL, CONMEBOL gibi organizasyonlar yer alıyor. Bunlara ek olarak; küresel futbol arenasındaki pek çok isim ve marka bugün itibarıyla EA Sports FC logosuna yer vermeyecek başlayacak.

EA Sports FC Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Nick Wlodyka, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “EA Sports FC’nin hikayesi burada başlıyor. Küresel futbol topluluğunu bir araya getiren 30 yıllık liderlik üzerine yepyeni bir futbol deneyimi ve futbolseverlerin öncelikli olduğu bir gelecek inşa ediyoruz. EA Sports FC bu spor için yeniliğin ve değişimin bir sembolü olacak. Temmuz ayında tüm futbolseverlere bu deneyimin geleceği hakkında daha fazla bilgi vermek için sabırsızlanıyoruz.”

Markanın logosunun hikayesi ise şu şekilde anlatılıyor: “Tasarım konusunda futboldan ilham alan yeni marka, futbolu çok boyutlu olarak temsil eden, futbol kültüründe yer alan üçgen şeklini temel alıyor. Pas tekniklerinden set oyunlarına kadar kullanılan üçgen şekli, EA SPORTS futbol deneyimlerinin köküne işlenmiştir: İlk 8-bitlik oyunların izometrik görüş açısından oynanmasından, en modern oyunlarımızın her pikselini oluşturan üçgen poligonlardan oluşmasına, maçlarda her sporcunun üzerinde görünen ikonik oyuncu gösterge sembolüne kadar…”

İlk EA Sports FC oyununda 19 binden fazla tam lisanslı oyuncu yer alacak

Bu yıl yayınlanacak ilk EA Sports FC oyununda 19 binden fazla tam lisanslı oyuncuyu, 700 takımı, 30 ligi bulmak mümkün olacak. 300’den fazla küresel futbol ortağının desteklediği oyunda, kadın futbolu da dahil olmak üzere, özgün ve rakipsiz bir futbol deneyiminin yaşatacağı vadediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER