EğlenceManşetler

Yeni dönemin kapılarını açan EA Sports FC 24 ile ilgili tüm detaylar netleşti

ea sports fc 24

EA Sports, amiral gemisi futbol serisi için yeni bir dönemin başlangıcını duyurdu ve yeniden adlandırılmış bu yeni oyunun ilk bölümünün ne zaman geleceğini açıkladı. EA Sports FC 24, 29 Eylül’de PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch ve PC’ye gelecek. EA’nın FIFA ile uzun süreli ortaklığı FIFA 23’ten sonra sona erdi, bu da isim değişikliğine yol açtı.

EA Sports FC 24: Yeni dönemin ilk adımı

EA Sports FC 24, kadın oyuncuları ilk kez Ultimate Team’e getiriyor. Bu, oyunun çeşitliliğini ve kapsayıcılığını artıran bir adım. Oyuncular artık kadın ve erkek oyuncuları aynı sanal sahada bir araya getirebilecekler. Bu, oyunun dinamiklerini ve stratejilerini değiştirecek bir özellik.

EA Sports FC 24, PS5 ve Xbox Series X/S sürümlerinin yurt dışı fiyatının 80 dolar olacağına dair söylentileri de yalanladı. Oyun, bu platformlarda hâlâ 70 dolara satılıyor. Ancak, PlayStation 4 ve Xbox One oyuncularının da bu miktarı ödemesi gerekecek. EA, bunu “çift hak” çapraz nesil oyun olarak satıyor. EA Sports FC 24 ayrıca PC’de 70 dolar, Switch’te ise 60 dolar olarak fiyatlandırılıyor.

EA Sports FC 24: Yenilikler ve Özellikler

EA Sports FC 24, 100 dolarlık Ultimate Edition ile Ultimate Team avantajları, 4,600 FC puanı ve erken erişim süresi sunuyor. Standart sürümü seçenlerin Ultimate Team Kampanya moduna erişimi olmayacak, ancak normal Ultimate Team’i oynayabilecekler – EA, en büyük nakit ineklerinden birine herhangi bir oyuncuyu kilitlemek istemeyecektir.

EA, serinin yeni özelliklerini duyurduğu ve oyunu ilk kez gösterdiği sırada, serinin FIFA olarak bilinen önceki adı, İspanya’nın Liga F ve Frauen-Bundesliga gibi iki yeni kadın ligi kazanıyor. Bunlar, sırasıyla İspanya ve Almanya’daki en yüksek rekabet seviyeleri olarak nitelendiriliyor.

EA, seriyi mümkün olduğunca gerçeğe uygun tutma amacıyla çeşitli ligler ve organizasyonlarla anlaşmalar yapmıştı. EA Sports FC 24’te 19.000’den fazla otantik oyuncu, 30’dan fazla lig ve 100’den fazla stadyum temsil edilecek. Bunun yanı sıra şirket, İngiliz Premier Lig ve UEFA ile markalarını kullanma ve Şampiyonlar Ligi gibi turnuvalara erişim sağlama konusunda özel anlaşmalar da yaptı.

EA, HyperMotion teknolojisini de yükseltti. HyperMotionV (PS5, Xbox Series X/S ve PC sürümlerinde mevcut olacak), 180’den fazla yüksek seviyeli erkek ve kadın profesyonel oyunun volumetrik verilerini kullanıyor. “Bu, taraftarların en üst düzey oyuncuların benzersiz hareket şekillerini deneyimlemesini sağlayan otantik tam takım hareketi ve 1.200 imza koşu stili kilidini açar,” diyor EA. Bu teknolojinin, EA Sports FC için sadece birkaç gün içinde yeni animasyonlar oluşturmasına yardımcı olabileceğini ekledi.

EA Sports FC 24: Oyunun geleceği

Yeni bir özellik olan PlayStyles, Opta ve diğer kaynaklardan gelen gerçek dünya verilerini kullanarak oyuncuları daha benzersiz hale getiriyor. EA, bunun oyun oynanışını etkileyeceğini ve oyunculara belirgin yetenekler vereceğini söylüyor. Ultimate Team’de, “PlayStyles+ bu imza yetenekleri dünya standartlarına yükseltiyor, Erling Haaland’ın “Power Shot” olarak adlandırılan vuruşunu buna örnek verebiliriz. “Elit oyuncuların çok az kişinin ulaşabileceği bir seviyede oynama yeteneklerini yansıtır.” diye ekliyor şirket.

PS5, Xbox Series X/S ve PC arasında, PS4 ve Xbox One arasında çapraz oynama seçeneği mevcut olacak. Kulüpler, Co-Op Sezon, Volta Futbol ve Ultimate Team Co-Op modları ilk kez çapraz oynama desteği alacak. Ancak, FC24’ün Switch versiyonu çapraz platform desteği içermeyecek.

EA Sports FC 24, futbol oyunlarına yeni bir soluk getiriyor ve oyuncuların heyecanla beklediği birçok yenilik ve özellik sunuyor. 29 Eylül’de piyasaya sürülecek olan bu oyun, futbol oyunlarının geleceğini şekillendirecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER