EğlenceManşetler

EA satış veya ortaklığı değerlendiriyor

ea e3 2019 glu mobile
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Electronic Arts veya daha yaygın bilinen kısaltmasıyla EA, oyun dünyasının en önemli şirketleri arasında yer alıyor. Puck sitesinin haberine göre, şirket hâlihazırda başka bir şirkete satış veya başka bir şirketle birleşme fikrini değerlendiriyor.

EA’in aralarında Amazon, Apple ve Disney’in de bulunduğu büyük şirketlerle satın alma ve ortaklık görüşmeleri yürüttüğü söyleniyor. Şirketin satış mı yoksa ortaklık konusunda mı daha istekli olduğu bilinmiyor. Ancak EA’in bir birleşme durumunda Andrew Wilson’ın CEO koltuğunda oturmasını istediği söyleniyor.

Habere göre, Electronic Arts geçtiğimiz mart ayında lisans anlaşmalarının ötesine geçen “daha anlamlı bir ilişki” için Disney’in kapısını çaldı. Ancak şu sıralarda çevrimiçi içerik platformlarına odaklanan Disney’in bu konuya fazla ilgi göstermediği söyleniyor. Disney’in ortağı olduğu ESPN’in EA ile birleşmesi fikrinin de kulislerde konuşulduğu belirtiliyor.

Potansiyel ortaklar içinde anlaşmaya en yakın hâle şirketin ise Comcast olduğu söyleniyor. Comcast CEO’su Brian Roberts’ın NBCUniversal’ı Electronic Arts’la birleştirme teklifiyle Andrew Wilson’ın kapısını çaldığı iddia ediliyor. Roberts’ın yeni şirkette çoğunluk hissesini almayı istediği, ancak Wilson’ın CEO olarak kalmasına da karşı olmadığı söyleniyor. Ancak iki şirket arasındaki görüşmelerin geçtiğimiz ay itibarıyla kesildiği belirtiliyor.

Electronic Arts’ın Microsoft’un Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolar karşılığında satın alacağını açıklamasının ardından bir alıcı veya ortak aramaya başladığı söyleniyor. Bu anlaşmanın açıklanmasından kısa bir süre sonra Sony de Destiny’nin geliştiricisi Bungie’yi satın almıştı.

EA sözcüsü John Reseburg tarafından Puck’a gönderilen açıklamada, şirketin bu tarz spekülasyonlar konusunda yorumda bulunmadığı belirtildi. Reseburg şirketin mevcut konumundan dolayı mutluluk ve gurur duyduklarını dile getirmeyi ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER