EğlenceTeknoloji

EA Play Live etkinliğinin önemli duyuruları: Apex Legends, Rocket Arena ve diğerleri

ea play live apex legends oyuncu sayısı

Diğer birçok büyük video oyun yayıncısı gibi, Electronic Arts da bu yıl normalde Los Angeles’ta, E3 basın konferansına katılan kitlelerin önünde yeni oyunlarını duyurmak yerine, EA Play Live adını verdiği sanal etkinlikle oyunlarının tanıtımını yapmayı tercih etti.

Türkiye zamanına göre gece saatlerinde gerçekleşen bu online etkinlikte şirketin farklı oyunlarına dair çeşitli büyük duyurular gerçekleştirildi. Bunların arasında Apex Legends ve Star Wars ile ilgili duyurular da yer alıyor. Aynı zamanda yapılan duyurular, EA’nın popüler PC oyunlarının Steam versiyonlarına verdiği desteğin devam edeceğini ve insanların Windows PC’lerle oyun konsolları arasında birlikte oynamalarını sağlamaya verdiği önemi de gösteriyor.

Aşağıda etkinliğin öne çıkan duyurularıyla ilgili detaylar bulunuyor.

Apex Legends Nintendo Switch ve Steam’e geliyor, çapraz oyun desteği ekleniyor

Apex Legends‘ın geliştiricisi Respawn, oyununun hem PC hem de Nintendo Switch için Valve’ın Steam oyun mağazasına geleceğini açıkladı. Aynı zamanda oyun stüdyosu tüm platformlarda çapraz oyun desteği sunacağını kaydetti. Yani, EA’nın Origin başlatıcısını veya Steam’i kullanan oyuncular PlayStation 4, Xbox One ve Switch’teki konsol oyuncularıyla bir arada oynayabilecekler.

Aynı zamanda “Lost Treasures Collection” olarak adlandırılan yeni bir sezon etkinliği de duyuruldu. Bu kapsamda “Armed and Dangerous Evolved” adlı yeni bir sınırlı süreli oyun modu da geliyor. Bununla birlikte hareket halindeki takım arkadaşlarını canlandırmak için taşınabilir bir diriliş aracı gelecek ve oyuncu yeteneklerine yeni eklemeler getirecek.

EA The Sims 4, Titanfall 2 ve daha fazlasını Steam’e getiriyor

PC’de daha fazla platformu desteklemeye yönelik girişiminin bir devamı olarak EA; A Way OutDead Space 3The Sims 4 ve Titanfall 2 gibi oyunları da Apex Legends ile birlikte Steam’e getiriyor. Bu, daha önce oyunlarının PC versiyonlarını sadece Origin platformu üzerinden sunan EA’nın rotasında dikkate değer bir değişikliği de işaret ediyor.

Yepyeni çoklu oyunculu Rocket Arena 14 Temmuz’da geliyor

EA’nın en yeni çoklu oyuncu destekli oyunu Rocket Arena 14 Temmuz’da PS4, Xbox One ve PC platformlarına geliyor. Windows’ta hem Origin hem de Steam’de olacak. Overwatch’un izlerini taşıyan bu kahraman oyunu, çizgi roman havasını taşıyor ve her biri eşsiz yeteneklerle donatılmış 10 karakteri içeriyor. Oyunun ilk duyurusu bir yıl kadar önce yapılmıştı. Şimdiyse çıkışına bir aydan az bir süre kaldığı duyuruldu.

Star Wars: Squadrons’un ilk oyun fragmanı gösterildi

Star Wars: Squadrons, sizi X-Wing ve TIE Fighters dahil olmak üzere ikonik Star Wars uzay aracının pilot koltuğuna yerleştiren yeni bir birinci şahıs uzay nişancı oyunu. PlayStation 4, Xbox One ve PC için 2 Ekim yayınlanacak, PS4 ve PC’de tamamen sanal gerçeklikle oynanabilecek. Oyun fragmanı, oyunun anlatımının ve beşe beş takım savaşlarının bir kısmını gösteriyor.

Yeni bir Skate oyunu geliyor

EA, basın konferasının sonunda “bir şey daha var” diyerek sürpriz yaptı ve sevilen Skate serisinin yeni oyunuyla ilgili ilk bilgileri verdi. Oyunun direktörü Chris “Cuz” Perry, “Bu sadece bir başlangıç. Skate evrimi devam ediyor.” dedi. Detaylar için henüz erken görünüyor, ancak “Skate 4” oyunu yıllardır oyunun hayranları tarafından beklenen bir oyun olma özelliğini taşıyordu. Perry de, hayranlardan gelen geri bildirimlerin sonucunda bu serinin devam kararının alındığına dikkat çekti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER