EğlenceTeknoloji

EA Play Live 2021 yayınından dikkat çeken yeni oyun duyuruları

ea play live 2021
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

EA, perşembe akşamı yayınlaıdğı Play Live adlı etkinlikte, bir saat boyunca en büyük oyunlarından bazılarının geleceği hakkında detaylar verdi. Aslına paylaşılan çoğu detay şaşırtıcı olmasa da, yine de birkaç sürpriz dikkat çekiciydi. Aşağıda EA Play Live yayınından dikkate değer detaylar yer alıyor.

Dead Space‘in yeni versiyonu yolda

Bir klasik hayatta kalma oyunu olan Dead Space modern donanımlar için yeniden yapılıyor. Henüz bir çıkış tarihi verilmedi, ancak Dead Space‘in yeni sürümü PC, PS5 ve Xbox Series X’te çıkacak.

Battlefield 2042 için özel yaratıcı mod

En büyük sürprizlerden biri, Battlefield 2042 için kullanıcı tarafından oluşturulan içerik üzerine kurulmuş bir mod olan Battlefield Portal’ın gösterimi oldu. Bu mod, 2042 temel oyunundan yedi haritanın yanı sıra klasik Battlefield oyunlarından altı haritayı içerecek ve daha sonra modlar, ayarlar, silahlar, askerler ve 2042, 1942, Bad Company 2 ve BF3 çağa yayılan birden fazla Battlefield oyunundan alınan diğer içerikler özelleştirerek yeniden oluşturulabilecek. EA, haritaları düzenleyemeyeceğinizi söylese de, bir mantık editörü bile var. Üstelik daha sonra başkalarının da oynayabilmesi için kullanıcıların oluşturduğu çalışmalar da yüklenebilir. Portal, 22 Ekim’de 2042 ile birlikte çıkış yapacak.

Apex Legends karakteri için sinematik tanıtım

Geliştirici Respawn daha önce, bir sonraki Apex Legends karakteri Seer ile ilgili bazı ipuçları vermişti. EA Play Live yayınında ise, bir Apex animasyon filminin arzu edilmesine neden olacak muhteşemlikte bir sinematik fragman sayesinde bu karaktere daha detaylı biçimde bakmak mümkün oluyor. İlk oyun fragmanı 26 Temmuz’da çıktığında, gerçekte nasıl oynadığı hakkında daha fazla bilgi edinebileceksiniz. Seer, oyunun 3 Ağustos’ta başlayacak olan Emergence adlı bir sonraki büyük güncellemesinin bir parçası olacak. E-spor hayranları için ise Apex Legends Pro League’in ikinci sezonunun 5 milyon dolarlık ödül havuzuyla eylül ayında başlaması planlanıyor.

Knockout City için yeni bir sezon

Çok oyunculu bir yakartop oyunu olan Knockout City, 27 Temmuz’da “Fight at the Movies” adlı filmden ilham alan ikinci sezon başladığında büyük bir güncelleme alıyor. En önemlisi bu güncelleme, çok çeşitli sahte Hollywood setlerine benzeyen ve geliştiricinin “sürekli değişen filmlerden ilham alan arenalar” olarak tanımladığı yeni bir harita kazanacak.

Grid Legends ile yarış heyecanı hikâye ile birleşiyor

Codemasters artık EA çatısı altında ve stüdyonun bir sonraki oyunu, film tarzı hikâye anlatımını gerçekçi yarış deneyimiyle birleştirmeyi hedefliyor. Grid Legends, Sex Education yıldızı Ncuti Gatwa da dahil olmak üzere, gerçek oyuncularla ve klasik bir spor hikayesine benzeyen bir şeyi anlatmak için Mandalorian‘a çok benzeyen şekilde genişletilmiş gerçeklikte çekilmiş sinematik görüntülerle tamamlanmış bir hikâye moduna sahiptir. Ayrıca oyuncular araç türlerini karıştıran ve eşleştiren özel yarışlar oluşturabilecekler. Yani isterseniz bir kamyona karşı, açık tekerlekli bir yarış arabasına sahip olabilirsiniz. Oyunun 2022’de piyasaya sürülmesi planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER