Eğlence

EA Origin On The House programını sessiz sedasız sonlandırdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ea origin on the houseOrigin Access Premier programını faaliyete geçiren Electronic Arts (EA), başka bir programının fişini ise sessiz sedasız çekti. Şirket düzenli olarak ücretsiz bilgisayar oyunları hediye ettiği Origin On The House programını kapattığını açıkladı. EA Origin On The House programını 2014’te hayata geçirmişti.

Şirket tarafından Rock Paper Shotgun sitesine gönderilen açıklamada, programın sonlandırıldığı ve artık program kapsamında ücretsiz oyun armağan edilmeyeceği belirtildi. EA, program çerçevesinde daha önce indirilen oyunların oynanmasında ise bir sorun olmayacağını açıkladı.

EA geride kalan yıllarda program kapsamında bazı iddialı oyunları, ücretsiz olarak oyunculara sunmuştu. Mass Effect 2 ve Dead Space’in yanı sıra, Plants vs. Zombies ve Peggle gibi bilmece oyunları da programla oyunculara ulaştırılmıştı. Program uzun süredir aktif olduğu için, bazı oyunlar birkaç kez ücretsiz olarak sunulmuştu. Örneğin, Medal of Honor: Pacific Assault üç defa oyuncuların karşısına ücretsiz olarak çıkmıştı. Origin’in benimsenmesine yönelik bir araç niteliği taşıyan On The House, platformun kullanıcı sayısının artmasına yardımcı olmuştu.

EA Origin On The House programını sonlandırsa da, bu boşluğu Origin Access Premier programıyla sonlandırmayı amaçlıyor. Origin Access Premier’de kullanıcılara Basic ve Premier olmak üzere iki farklı paket sunuluyor. Basic’te oyuncular 100’den fazla oyunun bulunduğu bir kasaya erişirken, oyun satın alırken de yüzde 10 indirimden yararlanıyor. Premier’de ise oyunculara popüler oyunlara vakit kaybetmeden erişme imkanı sağlanıyor. Basic paket için aylık 5 dolar, Premier paket içinse aylık 15 dolar ödemek gerekiyor. Yıllık ödeme tercih edildiğinde ise Basic için 30 dolar, Premier içinse 100 dolar ödenecek.

İLGİLİ HABERLER