EğlenceTeknoloji

EA mobil oyun geliştiricisi Playdemic’i satın alıyor

ea e3 2019 glu mobile

EA, mobil oyun geliştiricisi kadrosunu Golf Clash ile tanınan Playdemic’i satın alarak sürdürüyor. Oyun devi, Playdemic için WarnerMedia’ya 1.4 milyar dolar ödeyecek. Şirketten yapılan açıklamada, Playdemic’in deneyiminin gelecekte hazırlanacak mobil oyunların gelişimine yardımcı olacağı belirtildi.

EA’in Playdemic’i satın almasının temelinde başarılı bir mobil oyuna sahip olma isteğinden fazlası olduğu rahatlıkla söylenebilir. Şirketin Google Play Store’da 10 milyon indirme sayısını geçen Golf Clash’i mevcut PGA serisi golf oyunlarıyla entegre etmesi sürpriz olmayacaktır.

Playdemic’in eski sahibi WarnerMedia, hâlihazırda bir değişim sürecinden geçiyor. Discovery ile birleşme sürecinde olan şirket, Warner Bros.’un portföyündeki hikayeler üzerine oyunlar geliştirmeye odaklanacağını ve bu nedenle Playdemic’i elden çıkarttığını belirtti. Warner Bros. Games’in portföyünde Harry Potter, Lego ve Mortal Kombat oyunları göze çarpıyor.

EA ise mobil oyun stüdyoları için para harcamaktan hiç çekinmiyor. Şirket geçtiğimiz şubat ayında da Glu’yu 2.1 milyar dolar karşılığında satın almıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER