Teknoloji

EA 350 çalışanıyla yollarını ayırıyor

ea electronic arts

Activision bundan kısa bir süre önce iş gücünde yüzde 8’lik bir kesintiye gitmişti. Oyun pazarının bir diğer önemli şirketi Electronic Arts (EA) da benzer bir karar aldı. Son zamanların en çok konuşulan oyunlarından Apex Legends‘ın ve yılların klasiği FIFA serisinin yayıncısı ve yapımcısı olan şirket, 350 çalışanıyla yollarını ayıracak. Bu sayı EA’in toplam iş gücünün yüzde 4’lük kısmına tekabül ediyor.

Kararın şirket çalışanlarına açıklandığı e-posta, Kotaku sitesi tarafından yayınlandı. Söz konusu e-postaya göre, işten çıkarmalar EA’in yayıncılık ve pazarlama birimlerinde yoğunlaşacak. EA’in işten çıkaracağı kişilere tazminat paketlerini vereceği belirtilirken, şirketin CEO’su Andrew Wilson da bunun ilgili departmanlardaki karar alma süreçlerini hızlandıracağını ve müşteri desteğini geliştireceğini ifade etti.

Wilson, e-postada şu ifadeleri kullandı: “Bugün zor bir gün. Yaptığımız değişiklikler 9 bin kişilik şirketimizde görev yapan 350 kişiyi etkileyecek. Bunlar önemli ve çok zor kararlar ve hiç de kolay alınmadılar.”

Apex Legends, kısa süre içinde sınırlı bir pazarlama çalışmasıyla 50 milyon oyuncuya ulaşmıştı. FIFA serisi ise uzun yıllardır büyük ilgi görüyor. Ancak bu oyunlar dışarıda tutulduğunda işler EA adına çok da iyi gidiyor sayılmaz. Elindeki Star Wars serisi kozunu etkin biçimde kullanamayan şirket, Battlefield serisinin son oyunu Battlefield V’te de hedeflediği satış rakamının altında kalmıştı. Wilson, oyun için yapılan pazarlama kampanyasının oyuncuları yakalama konusunda başarılı olamadığını kabul etmişti. Bu yıl piyasaya çıkan Anthem’in çıkışında da sorunlar yaşanmış, oyun da eleştirmenleri tatmin etmekten uzak kalmıştı.

EA bütün bu olumsuzluklara rağmen, bir önceki çeyreği 1.3 milyar dolar gelirle tamamladı. Şirket, pazarlama konusunda yaşadığı sorunları kadrosunda yenilenmeye ve hafiflemeye giderek çözmeyi amaçlıyor gibi görünüyor. Hem EA’in hem de Activision’ın iş gücü kesintisine gitmesi ise oyun endüstrisinde artan rekabetin ekonomik sıkıntılara neden olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER