Eğlence

Yeniden yapılanma sürecine giren EA iş gücünde yüzde 10’luk kesintiye gideceğini doğruladı

Electronic Arts CFO’su Blake Jorgensen şirketin iş gücünde kesintiye gideceğine dair haberleri doğruladı ve yaklaşık 900 çalışanın EA ile yollarının ayrılacağını açıkladı. CFO yeniden yapılanma hamlesi çerçevesinde hazırladıkları maliyet düşürme planı doğrultusunda yüzde 10’luk bir iş gücü kesintisinin gerçekleşeceğini dile getirdi. Aynı zamanda şirketin başkan yardımcılığı görevini de yürüten Jorgensen, CEO John Riccitiello’nun istifasının Electronic Arts’a daha önce tahmin edilenden 15 milyon dolar daha fazla maliyet getirdiğini sözlerine ekledi.

ea-logo-170812

Şirketin yüzde 20’lik bir işletme kârı yakalama hedefi olduğuna dikkat çeken Jorgensen, işten çıkarmaların altında yatan temel gerekçenin bu hedefi tutturmak olduğunu belirtti. CFO bu işten çıkarmalardan en çok hangi birimin etkileneceğine dair bilgi vermektense kaçındı. Jorgensen’den herhangi bir ipucu gelmese de, etrafta dolaşan söylentiler şirketin üçüncü taraf oyunlardan sorumlu olan birimi EA Partners’ı kapatacağı yönünde.

Electronic Arts’ın yatırımcı toplantısında söz alan bir diğer isim olan şirketin marka başkanı Frank Gibeau, SimCity’nin piyasaya çıkışında yaşanan sorunlara ilişkin açıklamalar yaptı. Serinin yaratıcısı Will Wright’ın ”affedilemez” olarak nitelendirdiği hatalardan ders aldıklarını söyleyen Gibeau, gelecekte böyle bir durumun tekrar yaşanmayacağını dile getirdi.

İlgili >> Seeking Alpha

İLGİLİ HABERLER