EğlenceTeknoloji

EA mobil oyun şirketi Glu Mobile’ı satın alıyor

ea e3 2019 glu mobile

EA, Kim Kardashian: Hollywood isimli oyunla adını duyuran Glu Mobile isimli mobil oyun şirketini satın alıyor. Oyun devi, Glu Mobile için tamamen nakit olarak 2.4 milyar dolar ödeyecek. Satış sürecinin 30 Haziran itibarıyla tamamlanması planlanıyor.

EA CEO’su Andrew Wilson, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada mobil oyun pazarının önemine vurgu yaptı. Wilson, mobilin oyun dünyasında en hızlı büyüyen platform olduğunu ifade etti.

Glu Mobile’ın satın alınmasıyla birlikte EA, mobil oyun alanındaki varlığını ikiye katlıyor ve portföyünü de genişletiyor. Glu’nun katalogunda Kim Kardashian’ın oyununun yanı sıra Dinner Dash: Adventures ve diğer ünlü isimler için hazırlanmış oyunlar bulunuyor. Bu ünlü isimler arasında Britney Spears, Nicki Minaj, Jason Statham ve Gordon Ramsay gibi isimler yer alıyor. Taylor Swift’in artık tarihe karışan sosyal ağ projesi de Glu tarafından geliştirilmişti.

Glu’nın iş modeli, mikro ödemelerin olduğu ücretsiz oyunlar üstüne kurulu. EA, mikro ödeme modelini sürdürmeyi istediğini daha önce duyurmuştu. Söz konusu modeller, şirkete uzun yıllardır şirkete ciddi anlamda para kazandırıyor.

Glu Mobile ve 800 çalışanı, EA kapsamında bağımsız biçimde faaliyet göstermeye devam edecek. Şirket kendi projelerinin yanı sıra EA’in fikri mülkiyeti doğrultusunda geliştirme yapmayı sürdürecek. Glu, EA’in pazarlama ağından ve küresel varlığından da faydalanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER