EğlenceTeknoloji

EA E3 2019 kapsamında büyük etkinlik düzenlemeyecek

ea e3 2019 glu mobile
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

E3 yıllardır oyun dünyasının en büyük etkinliği olmayı sürdürüyor. Ancak E3 bu yıl geçmiş yıllara göre biraz daha sönük geçecek gibi görünüyor. Electronic Arts, E3’te büyük bir etkinlik düzenlemeyeceğini açıkladı. EA E3 2019 yerine E3’ten 4 gün önce 7 Haziran’da başlayacak olan EA Play’e odaklanacağını duyurdu.

Ancak bu durum şirketin E3 2019’a katılmayacağı anlamına gelmiyor. Şirket önemli haberler verdiği büyük bir etkinlik düzenlemek yerine E3 2019 kapsamında çeşitli canlı yayınlar gerçekleştirecek. Oyun devi, EA Play etkinliğinde de ilk iki günde oyunların nasıl oynandığını gösteren yayınlar yapacak.

Şirket bu yayınlara oyunların geliştirici ekiplerinin üyelerinden de katılım olmasını planlıyor. Bu sayede yeni çıkan oyunlarla ilgili daha kapsamlı bilgilerin oyunculara aktarılması planlanıyor.

EA E3 2019 kapsamında büyük bir etkinlik düzenlemeyeceğini açıklayan ilk şirket değil. Sony, geçtiğimiz yılın sonlarında E3 2019’a katılmayacağını açıklamıştı. EA konferansta boy gösterecek olsa da, Sony için böyle bir durum söz konusu değil. Bu da 1995’ten bu yana ilk defa PlayStation’ın olmadığı bir E3’ün yaşanacağı anlamına geliyor. Bağımsız oyun geliştiricilerinin oyunlarını sergileyecek yeni imkanlar bulmasıyla birlikte son yıllarda E3’ün oyun dünyasındaki etkisi azalmıştı. Sony ve EA’in yokluğu, etkideki düşüşü biraz daha hızlandırabilir.

İLGİLİ HABERLER