Eğlence

EA E3 2016 oyun demolarını herkese açık olarak gerçekleştirecek

ea-play-280116

Oyun dünyasının en önemli etkinliği olarak nitelenebilecek E3, her yıl ABD’nin Los Angeles şehrinde düzenleniyor. Etkinlik için her yıl çok sayıda gazeteci şehre akın ediyor. Ancak EA bu yıl farklı bir şey deniyor ve oyun ön izlemelerini halka açıyor. Şirket, biri Los Angeles biri Londra’da olmak üzere iki etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikler 12 Haziranda başlayıp 14 Hazirana kadar devam edecek.

Burada oyun severler şirketin en yeni oyunlarını daha yakından keşfedebilecek ve bazı e-spor etkinliklerine katılabilecek. Bu noktada EA’in de e-spor üstüne odaklanacak özel bir birim kurduğunu hatırlatmak gerekiyor. EA E3 2016 etkinliğinde hangi oyunların yer alacağı bilinmese de, yerinde takip edemeyenler için hem Los Angeles hem de Londra’daki etkinlikler internetten canlı olarak yayınlanacak.

E3 2016, 14 Haziranda Los Angeles’ta bulunan LA Convention Center’da başlayacak. Her iki etkinlik de E3 2016’da ana maraton başlamadan önce tamamlanacak. IGN’de yer alan habere göre, EA E3 2016 kapsamında özel bir etkinlik düzenleyecek ve burada da bazı oyunları duyuracak. Ancak şirket fuarda standart bir stant kurmayacak. Bu stantların yerini herkese açık olan EA Play isimli özel etkinlikler alacak.

Electronic Arts bu kararla Nintendo gibi büyük şirketlerin doğrudan takipçilerine ulaşma yaklaşımını takip ediyor. Nintendo da Nintendo Direct adını verdiği videolarıyla hayranlarını son gelişmeler konusunda bilgilendiriyor. EA etkinliğine katılmak için şirketin internet sitesinden kayıt yaptırmak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER