Eğlence

EA Battlefield’da iPhone, iPad ve Android arasında bir çoklu oyun deneyimi üzerinde çalışıyor

Electronic Arts’ın tablet ve akıllı telefonlar için oyun geliştirmeye odaklanan kolu EA Mobile, sadece mobil platformlar üzerinden oynanabilecek bir Battlefield oyunu için çalışıyor. Gelen haberlere göre, bu oyun farklı platformlar arasında çoklu oyun deneyiminin yaşanmasını mümkün kılacak.

battlefield-4-231013

Battlefield 4 için bir eşlik uygulaması yapısında olacak olan bu oyun, konsol versiyonunda bulunan Command moduyla birlikte çalışacak. Ana oyuna bağlı olacak bu oyun bir eklenti kimliği taşıyacak. Bu uygulama üzerinden ayrı bir oyuncu mobil cihazını kullanarak çoklu oyun haritası üzerindeki diğer oyuncuları yönlendirebilecek, onlara mühimmat temin edebilecek ve yardımda bulunabilecek.

EA Mobile’ın geliştirme birimi başkanı Frank Gibeau The New York Times’a verdiği röpörtajda Command modu üzerinden mobil deneyimi hakkında bilgi verirken, platformlar arası çoklu oyun desteğini tam kapsamda sunmak için de çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Bu zor işin hakkını vereceklerini söyleyen Gibeau, daha önce kimsenin böyle bir şeyin üstesinden gelemediğini vurgulamayı ihmal etmedi. Bu süreçte bazı platformların çoklu oyun desteğine sahip olamayacaklarını belirten Gibeau, Battlefield deneyiminin zorlaşacağını da sözlerine ekledi.

İlgili >> The New York Times

İLGİLİ HABERLER