Eğlence

EA bir stüdyoyu daha Battlefield serisi için çalıştırıyor

ea battlefield

EA Battlefield serisi için yoğun bir mesai içinde gibi görünüyor. Yeni bir habere göre, şirket Need for Speed serisinin geliştiricilerinden Criterion Games’i spor biriminden EA Entertainment çatısı altına kaydırdı. Criterion ekibi Battlefield oyunları için DICE, Ripple Effect ve Ridgeline ile birlikte çalışacak. Criterion bünyesinde bir ekip Need for Speed için çalışmayı sürdürecek.

Criterion uzun süredir Battlefield oyunlarındaki araçların hazırlanmasına destek verdiği için seriyle ilgili tecrübeye sahip. Dolayısıyla Criterion’ın Battlefield oyunlarının geliştirme sürecine dahil edilmesi mantıklı bir karar gibi görünüyor.

Konuyla ilgili olarak EA bünyesinde Apex Legends, Star Wars Jedi, Battlefield ve Need for Speed ekiplerini yöneten Vince Zampella’nın imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Criterion’ın Battlefield deneyimi, teknolojimiz ve ilgi çekici deneyimler oluşturmamız, Battlefield 2042 üzerinde çalışmaya devam ederken ve bağlantılı bir Battlefield Evreninde ön üretime devam ederken anında olumlu bir etki yaratacaktır.”

EA Battlefield’e uzun vadeli planları için yatırım yapıyor

Battlefield 2042 çıkış döneminde pek iyi yorumlar almamıştı. DICE oyunun sorunlarını ilk sezonun başlangıcından birkaç ay sonra çözebilmişti. Battlefield 2042’nin çıkışından kısa bir süre sonra EA Battlefield’ın yönetimini Vince Zampella’ya vermişti.

EA’nın, EA Sports FC, Madden, Apex Legends ve The Sims’in yanı sıra uzun vadede güvenebileceği büyük ölçüde başarılı bir oyun serisine ihtiyacı olduğu tartışmasız. Seriningüçlü geçmişi göz önüne alındığında, Battlefield bunun için en iyi adaylardan biri. Call of Duty gibi markalarla rekabet yine zorlu olacak. Ancak EA’in bunun nasıl yapılacağına dair daha net bir planı var gibi görünüyor ve bu plana ulaşmak için geliştiricilerin saflarını güçlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER