EğlenceTeknoloji

EA Apex Legends’ın tanıtımı için para saçıyor

ea apex legends
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

EA Apex Legends ile kısa sürede oyun dünyasında dikkatleri çekmeyi başarmıştı. Şirketin oyunu beklenenden önce yayınlaması, bu etkiyi yaratan faktörlerden biri olarak öne çıkmıştı. Ancak bu ilgide EA’in Twitch’teki ünlü oyun yayıncılarına tanıtım için ciddi meblağlar ödemesi de etkili olmuş gibi görünüyor. Reuters‘ın haberine göre; Fortnite yayınlarıyla meşhur olan “Ninja” rumuzlu Twitch yayıncısı Tyler Blevins, Apex Legends’ın tanıtımı için EA’den 1 milyon dolar aldı.

Ninja’nın Twitch’te 13.6 milyondan fazla takipçisi bulunuyor. Ünlü yayıncıyı Instagram’da 13.2 milyon, Twitter’da ise 4 milyondan fazla kişi takip ediyor. Bu kadar geniş kitlesi olan birinin yaptığı canlı yayın ve sosyal medya promosyonunun Apex Legends’a hatırı sayılır bir ilgi getirmesi şaşırtıcı görünmüyor. Ninja da yaptığı tanıtımın karşılığını oldukça cömert bir şekilde almışa benziyor.

EA, Ninja’ya 1 milyon dolar ödediği iddiasıyla ilgili olarak açıklama yapmadı. Ancak oyun şirketlerinin popüler yayıncılara tanıtım için para ödemesinin yeni bir şey olmadığını söylemek gerekiyor. YouTube’da oyun odaklı içeriklerin popüler hâle gelmesinden bu yana, şirketler oyunlarına daha fazla ilgi çekebilmek için yayıncılar ve içerik oluşturucularıyla çalışıyor.

Günümüzde oyun dünyasında canlı yayınlar da önemli bir yere sahip. Canlı yayın pazarını da Twitch kontrol ediyor. Video paylaşımında ise aslan payını YouTube alırken Instagram ve Twitter da destekleyici mecralar arasında bulunuyor. Bu platformları etkin biçimde kullanan yayıncıların kapısını oyun şirketlerinin çalması da oldukça normal görünüyor. Ancak oyunculara ödenen paranın 1 milyon dolar seviyesine çıkması, bu ilişkinin geldiği yeni noktayı gösteriyor.

EA tarafından The Verge sitesine yapılan açıklamada, oyun yayınlandıktan sonra 24 saatlik bir süre için bazı yayıncılarla tanıtım için ortak çalışma yapıldığı, ancak bu yayıncıların önemli bir kısmının bu süre bittikten sonra da Apex Legends oynamaya devam ettiği ve bunun da popülariteyi organik biçimde artırdığı ifade edildi.

EA Apex Legends ile bir ayda 50 milyon oyuncuya ulaşmayı başardı

Ninja ise 4 Şubat’tan 8 Şubat’a kadar yaptığı yayınlara EA’in sponsor olduğunu daha önce açıklamıştı. Bu açıklamanın dikkatsizlik sonucunda mı yapıldığı, yoksa kendisinin anlaşmasının daha uzun süreli mi olduğu bilinmiyor. Yine de, Apex Legends’ın 1 ay içinde 50 milyon oyuncuya ulaşmış olması, uygulanan stratejinin başarılı olduğunu gösteriyor.

EA Apex Legends ile Fortnite’a meydan okurken, sosyal medyanın gücüne fazlasıyla ihtiyaç duyuyor. Burada da Ninja gibi popüler figürlerin varlığı büyük önem kazanıyor.

İLGİLİ HABERLER