Eğlence

Büyük oyun etkinliklerinden E3 2023 iptal edildi

e3 2023 e3 2024

Oyun sektörünün devleri Microsoft, Nintendo ve Ubisoft gibi firmalar, daha önce E3 2023 fuarında yer almayacaklarını açıklamıştı. Şimdi ise etkinlik tamamen iptal edildi.

IGN‘e göre, Entertainment Software Association (ESA) üyelerine, etkinliğin “sevilen bir marka ve organizasyon” olmaya devam ettiğini, ancak E3 2023 planlarının, “oyun sektörünün büyüklüğünü, gücünü ve etkisini sergileyebilecek şekilde gerçekleştirmek için yeterli ilgiyi toplayamadığını” belirtti.

ESA tarafından yapılan açıklamada, “Bu zor kararı alırken, bizim ve iş ortaklarımızın bu etkinliği gerçekleştirmek için gösterdiği çabayı düşünmek zorundaydık. Ancak sektör için ve E3 için doğru olanı yapmalıyız. İlgili şirketlerin oynanabilir demolar hazırlayamayacaklarını ve E3’te bu yaz yer almanın üstesinden gelemeyecekleri kaynak sorunları yaşadıklarını anlıyor ve takdir ediyoruz. E3 2023’e katılmayı taahhüt edenler için, hak ettiğiniz ve ReedPop etkinlik deneyimlerinden beklediğiniz gösteriyi sunamayacağımız için üzgünüz.” ifadeleri kullanıldı.

Etkinlik, 13-16 Haziran tarihleri arasında Los Angeles’ta düzenlenecek ve 2019’dan beri düzenlenen ilk yüz yüze E3 etkinliği olacaktı.

Etkinlik iptal edilmiş olsa da, haziran ayında oyun dünyasından birçok haber beklemeye devam edebiliriz. Ubisoft, aynı dönemde kendi etkinliğini düzenleyeceğini duyurmuştu. Nintendo ve PlayStation da genellikle haziran ayında kendi dijital etkinliklerini gerçekleştiriyor. Microsoft, E3’ün dijital gösterisine katılacağına dair söz vermişti ve E3 etkinliğinin iptal edilmesine rağmen hâlâ duyurular yapabilir. Tabii ki, 8 Haziran’da Los Angeles’ta düzenlenecek olan, Geoff Keighley’nin Summer Game Fest’i de unutmamak gerekiyor. Şimdi bu etkinliğin en büyük rakibi de ortadan kalkmış oldu.

İLGİLİ HABERLER