Teknoloji

E3 2022 de sadece dijital bir etkinlik olarak düzenlenecek

e3 2023 e3 2024

ESA, COVID-19 pandemisi ile ilgili süregelen endişeleri gerekçe göstererek, yılın en büyük video oyunu fuarlarından biri olan E3’ün bu yaz bir kez daha yalnızca çevrimiçi bir etkinlik olacağını duyurdu. İlk olarak VentureBeat tarafından verilen haber, E3’ün pandemi nedeniyle yüz yüze etkinliğini üst üste atlayacağı üçüncü yılı işaret ediyor.

ESA, VentureBeat’e yaptığı açıklamada, “COVID-19’u çevreleyen devam eden sağlık riskleri ve katılımcıların ve katılımcıların güvenliği üzerindeki potansiyel etkisi nedeniyle, 2022’de E3 şahsen yapılmayacak.” dedi. “Yine de E3’ün geleceği konusunda heyecanlıyız ve yakında daha fazla ayrıntı açıklamayı dört gözle bekliyoruz.”

ESA başlangıçta E3’ü 2022’de yüz yüze bir konferans olarak düzenlemeyi planlamıştı. Nisan 2021’de (o yılın konferansını resmi olarak dijital bir etkinliğe taşıdığında), “ESA, E3 2022’yi kişisel katılımlı düzenlemek için tekrar bir araya gelmeyi dört gözle bekliyor.” Ancak omicron varyantının başlaması ve Amerika Birleşik Devletleri’nde artan vaka sayıları ile ESA, bu yaz binlerce gazeteci, oyun geliştiricisi ve hayranıyla dolu bir konferansa ev sahipliği yapma riskine değmeyeceğine karar vermiş görünüyor.

E3’ün yüz yüze bir etkinliği iptal etmesi, COVID’deki son artışla planları değişen bir dizi büyük etkinliğin en sonuncusu niteliğini taşıyor. Grammy ödül töreni orijinal 31 Ocak tarihinden itibaren süresiz olarak ertelendi, Sundance Film Festivali de çevrimiçi olarak düzenlenecek.

Yaz oyun etkinliklerini dört gözle bekleyen tek kuruluş sadece ESA değil. E3 2022’nin sanal bir etkinlik olacağı haberinden kısa bir süre sonra, oyun endüstrisinin bilinen kişiliği Geoff Keighley, kendi “Summer Games Fest” etkinliğinin (2020’de E3’ün iptalinden kalan boşluğu doldurmaya çalışan) 2022’de geri döneceğini duyurdu.

İLGİLİ HABERLER