EğlenceTeknoloji

E3 2021 ile ilgili yeni detaylar, mobil uygulama ve web portalı tanıtıldı

e3 2021

E3 2021 hızla yaklaşıyor. Geçen yılki etkinlik COVID-19 salgını nedeniyle iptal edildikten sonra, etkinlik bu yıl tamamen dijital bir etkinlik olarak geri dönüyor. Fuara katılacak bazı büyük katılımcıların dışında, 12-15 Haziran 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek E3 2021’in tamamen dijital bir etkinlik olacağı gerçeği, şimdiye kadar gösteri hakkında onaylanan tek şey olmuştu. Ancak E3 organizatörlerinin bugün gösteri için özel bir mobil uygulama duyurması ve aynı zamanda E3 içeriğinin izleyicilere nasıl sunulacağını ayrıntılarıyla anlatmasıyla her şey değişmiş oldu.

E3’ün arkasındaki kuruluş olan Entertainment Software Association, bugün E3 2021’in uygulama ve çevrimiçi portalının etkinlik süresince önemli bir merkez olacağını söyledi. Hem çevrimiçi portalda hem de uygulamada, izleyiciler sanal kabinleri, barındırılan etkinlikleri ve hatta çevrimiçi forumları bulacaklar. Çevrimiçi portala medya erişimi 7 Haziran Pazartesi gününden itibaren sunulurken, herkesin erişimi 12 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek.

Portal halka açıldığında, izleyiciler bu web portalını ve uygulamayı; isteğe göre video içeriği ve makaleleriyle birlikte özel etkinliklerin barındırılacağı, sergileyicilerden sanal stantlara erişmek için kullanacak. E3 2021’den büyük duyuruları arıyorsanız, onları bu sanal kabinlerde bulacaksınız. Ayrıca portal katılımcıların profiller oluşturmasına ve özelleştirmesine, forumlarda sohbet etmesine, sanal salonlarda takılmasına ve hatta kendi liderlik tablolarına sahip “oyunlaştırılmış şov öğelerine” katılmasına olanak tanıyacak. Ancak bu oyunlaştırılmış bölümler hakkında daha fazla ayrıntı daha sonra gelecek gibi görünüyor.

e3 2021

E3 canlı yayını da portal üzerinden yayınlanacak ve Alex “Goldenboy” Mendez, Jacki Jing ve Greg Miller tarafından sunulacak. Geliştiricilerin oyunlarını, E3’ün büyük basın etkinliklerinde duyurduktan sonra burada sergilediklerini göreceğiz. Etkinlik sırasında endüstri panelleri ve basın konferansları gibi bölümler de olacak.

E3 2021 için Twitch, YouTube ve Facebook yayınları da olacak

E3, uygulamanın ve çevrimiçi merkezin dışında Twitch, YouTube, Twitter ve Facebook’ta da yayın yapacak. Microsoft, Nintendo, Ubisoft, Capcom ve Square Enix gibi birçok büyük oyun şirketinin etkinliğe katılımı onaylandı. E3 önümüzdeki ay başlayana kadar çok daha fazla katılımcının ortaya çıkacağından eminiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER