Teknoloji

E Ink’in yeni ekranı 2012’de tam hareketli video desteğiyle gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

E Ink Holdings’in Pearl adını taşıyan elektronik kağıt ekranı oldukça popüler, ancak bazıları Pearl’ün takipçisi olacak yeni donanımın 2011 bitmeden çıkacağını beklemeye başladı. Şirketin başkan yardımcılarından bir tanesi CNET’e bu kesimde hayalkırıklığı yaratacak haberi verdi: Yeni nesil ekranı geliştirmek ve test etmek biraz zaman alacak ve açıkçası şirket iki yıllık ürün döngüsüne de bağlı kalacak.

E Ink’in tüm ilgisini Amazon’un dedikodusu yapılan tableti için sağlayacağı LCD ekrana vermiş olabileceği söyleniyor. Bunun yanında şirketin CES’te görücüye çıkardığı Triton adlı renkli e-ink ekran için çalışmalarını sürdürmekte olması da ihtimal dahilinde. Her ne olursa olsun, Kindle ve diğer e-kitap okuyucularda yer alan monokrom Pearl eski iterasyonlara göre daha iyi kontrast sunsa da, hâla yeniliklere ihtiyaç duyuyor, özellikle de daha hızlı bir tazeleme oranı sunmak açısından.

E Ink yöneticisi kötü haberlerin yanında iyi haber de verdi. Sözünü ettiğimiz gelecek nesil ekran en sonunda geldiğinde tam hareketli video desteğini barındıracak. Şimdiye kadar e-ink ekranları saniyede 10-15 çerçeve oynatmanın ötesine çıkamamış durumda. Saniyede 24 veya 30 çerçevede tam hareketli videoların gelecek olması birçoklarını heyecanlandıracaktır.

İlgili – CNET

Görsel Kaynağı: David Carnoy/CNET

İLGİLİ HABERLER