Teknoloji

E Ink ve Epson’dan 300 dpi yoğunluklu ve yüksek hızlı elektronik kağıt ekran

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Epson ve E Ink SID 2011’de sergiledikleri 9.68 inç’lik 300 dpi panel ile yüksek çözünürlüklü mobil ekran furyasına katılmış oldular. Toshiba, Samsung ve LG de yoğun pikselli ekranlarını burada sergiliyor, ancak Epson ve E Ink’in ekranı onlarınkinden farklı bir alana, elektronik kağıda odaklanmış durumda. Monokrom panel 2400 x 1650 çözünürlük desteği sunuyor.

Bu ekranın gelecekte piyasaya çıkacak elektronik doküman okuyucu cihazlarında karşımıza çıkması bekleniyor. Söz konusu cihazlarda yer alacak büyük ve yüksek çözünürlüklü ekranlar bu cihazları özellikle işte ve eğitimde ilgi çekici kılacaktır. Ekrandan sorumlu olan taraf E Ink iken ekran kontrolörü tarafında ise sorumluluğu Epson alacak. Sadece ekran kontrolörü değil, uygulama işlemcisi, sistem güç yönetim birimi ve bellenim de Epson’un kontrolünde olacak.

Sözünü ettiğimiz kontrolör çeşitli sensör girişlerini destekleyecek, böylelikle el yazısı tanıma desteği, yüksek hızda görüntü işleme ve sayfa çevirme gibi özellikler sunulmuş olacak. Epson şirketinin fotoğraf kalitesinde çıktı veren yazıcılarında kullanılan teknolojinin ödünç alındığını ve artık geleneksek elektronik kağıt kontrolörlerinin geride kalacağının da altını çiziyor.

Epson ve E Ink’in bu yeni panelinin ticari ürünlerde ne zaman karşımıza çıkacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

İLGİLİ HABERLER