Teknoloji

E Ink giyilebilir cihazlara özel ekran prototipini sergiledi

E Ink piyasada var olan akıllı saatlerde daha farklı tasarım sahip olacak, daha büyük akıllı saatler için kullanılabilecek ve bileği tamamen sarabilen bir ekranı Computex 2014’te sergiliyor.

e-ink-giyilebilir-saat-040614

Engadget tarafından Tayvan’daki fuarda sergilenen bu ekran bilezik veya bileklik gibi görünüyor. E Ink’in siteye söylediğine göre, ekran ön yüzün hemen hemen tamamını kapsıyor, bu da kullanıcıların saatin tasarımını kendi zevklerine uygun şekilde özelleştirebileceği anlamına geliyor. Ayrıca kullanıcılar birbirleri arasında dış yüzey görüntülerini paylaşabilecek.

Saat Pebble ve Archos’un E Ink ekranlarını kullanan akıllı saatlere göre çok daha fazla bilgiyi bir seferde paylaşma fırsatı da sunacak. Örneğin zaman bilgisinin yanına kalp hızı, gelen yazılı mesajlar veya e-posta iletileri gibi bilgileri de göstermek mümkün olacak.

E Ink’in Computex’te gösterdiği ekran sadece prototip özelliği taşıyor, şu an için bir üretici ortağın varlığı duyurulmadı veya doğrulanmadı.

Ancak E Ink’in ekranının sadece grinin tonlarını göstermesi, bu ekranı taşıyan saatler için rekabette dezavantaj oluşturabilir. Özellikle Apple’ın renkli ekran taşıması beklenen iWatch akıllı saatinin çıkışıyla birlikte, kullanıcıların beklentisinin renkli ekranlı giyilebilir cihazlar üzerinde yoğunlaşması bekleniyor.

İlgili >> Engadget

[Görsel – Engadget]

İLGİLİ HABERLER