İpucuManşetler

e-Devlet üzerinden acil toplanma alanı sorgulama işlemi nasıl yapılır?

e-devlet üzerinden toplanma alanı sorgulama

26 Eylül 2019’da meydana gelen İstanbul depreminden sonra en çok konuşulan konulardan bir tanesi de toplanma alanları oldu. Deprem sonrasında insanların açık alanda beklemesine ve devamında barınmasına uygun olan alanlar olarak nitelendirebileceğimiz toplanma alanları Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından belirleniyor ve sürekli güncelleniyor.

Yaşadığınız yere en yakın toplanma alanı bilgisini e-Devlet portalı üzerinden sorgulayabilirsiniz. Bu ipucu yazısında e-Devlet üzerinden acil toplanma alanı sorgulama işleminin nasıl gerçekleştirileceğini anlatıyoruz:

  1. https://www.turkiye.gov.tr üzerinden e-Devlet portalına giriş yapın. Sağ üst köşede bulunan Giriş Yap düğmesine tıklatarak giriş yapın. E-Devlet şifresi, mobil imza, internet bankacılığı gibi farklı yöntemlerle sisteme giriş yapabilirsiniz.
  2. Açılan ana sayfada bulunan arama motorunu kullanarak sorgulama işlemine kısayoldan ulaşabilirsiniz. Bunun için “toplanma alanı” yazın ve çıkan ilk sonuca tıklatın.
  3. Açılan Acil Toplanma Alanı Sorgulama sayfası içinde yer alan il, ilçe, mahalle, köy, sokak gibi bilgileri doldurun.
  4. Harita üzerinde toplanma alanını kırmızı renkli işaretle göreceksiniz.
  5. Açılmış olan haritada herhangi bir noktaya tıklatarak o noktaya en yakın acil durum toplanma alanlarının listesini görebilirsiniz.

Yukarıdaki adımları e-Devlet web sitesi için veriyoruz. E-Devlet mobil uygulaması üzerinden de benzer adımları izleyerek size en yakın toplanma alanını akıllı telefonunuz veya tabletiniz üzerinden öğrenebilirsiniz.

Eğer e-Devlet portalına giriş imkanınız bulunmuyorsa, yaşadığınız ilçenin belediye web sitesinde de acil toplanma alanları liste hâlinde sunuluyor olmalı. İlçe belediyenizin web sitesi üzerinden bu listeye ulaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER