Teknoloji

Dyson robot araştırmaları için 5 milyon pound yatırım yaptı

Torbasız elektrik süpürgeleriyle bildiğimiz Dyson şirketi Londra Imperial College’deki bir robot laboratuvarına 5 milyon pound yatırım yaptı.

dyson-robot-elektrik-supurge-100214

Araştırma laboratuvarı etrafında olup bitenleri daha iyi görüntüleme sistemleriyle anlayabilecek robotlar geliştirmek için kullanılacak. Elektrik süpürgesi robotları ve filmlerde gördüğümüz, kendi kendine hareket edebilen hizmetçi robotlar da araştırma projeleri kapsamında olacak.

Yatırım sayesinde Imperial College robot sahası alanındaki çalışmalarını daha iyi hâle getirmek için 15 araştırmacıyı görevlendirecek. Bu ekip kolejdeki bilim insanlarından ve Dyson’dan mühendislerle oluşturulacak.

Dyson 2001 yılında bir robot elektrik süpürgesi tasarlamıştı. Ancak Sir James Dyson bu ürünü biçimsiz ve hantal tasarımı nedeniyle piyasaya sürmek istememişti. Eğer Imperial’deki ekip piyasaya sürülebilecek bir elektrik süpürgesi robotu tasarlayabilirse, Dyson da ürünleriyle iRobot ve LG’ye rakip olacak demektir.

Dyson özellikle üst sınıf elektrik süpürgesi pazarındaki hakimiyetiyle biliniyor. Şirket 2013 yılında elde ettiği 1.2 milyarlık yıllık cirosu üzerinden elde ettiği kârda önceki döneme göre yüzde 20 artış kaydetmişti.

Sir James Dyson şirketinin fütüristik ürünlerin hayata geçirilmesine yönelik araştırma ve geliştirme çalışmalarına olan bağlılığını dile getirdi. Dyson 2005 yılından beri Imperial College’deki araştırma çalışmalarına destek veriyor. Ocak ayında da Dyson, İngiltere Wiltshire’daki merkez ofisinde yürüteceği araştırma ve geliştirme çalışmaları için 250 yeni çalışanı işe almıştı.

İlgili >> BBC

[Görsel – Pocket-lint]

İLGİLİ HABERLER