Teknoloji

Dyson gizli projesini 4 Eylülde açıklayacak

dyson-logo-280814

İngiliz ev elektroniği şirketi Dyson yeni ürününü şifreli bir YouTube videosuyla görücüye çıkardı. N223 kod adıyla anılan cihazın ne olduğu henüz bilinmiyor, ancak videoya bakıldığı zaman söz konusu cihazın robotik bir elektrik süpürgesi olduğu izlenimi doğuyor. Videoda laboratuvar ortamı bir robotun gözünden panoramik olarak görülüyor. Laboratuvarda çalışan bilim adamların neredeyse yer seviyesinde olması dikkat çekiyor.

Dyson bu yıl içinde Imperial College’ın robotlar üzerine odaklanan laboratuvarına 5 milyon poundluk bir yatırım yapmıştı. Şirketin kurucusu James Dyson geçtiğimiz şubat ayında BBC News’e yaptığı açıklamada robotik bir temizleyici geliştirebileceklerini belirtmiş ve robotik vizyonun hayatı kolaylaştıracağını dile getirmişti. Dyson 2001 yılında neredeyse otonom olarak çalışan bir elektrik süpürgesi icat etmiş, ancak cihazın çok ağır ve pahalı olması nedeniyle projeyi iptal etmişti.

N223’ün otonom bir oda süpürgesinden daha farklı bir cihaz olması da ihtimaller arasında yer alıyor. Yola elektrik süpürgesi üretmeye başlayarak çıkan Dyson, daha sonra gelişmiş Ar-Ge departmanı sayesinde fan, ısıtıcı ve el kurutma makinesi gibi farklı ürünler de hazırlamıştı. Şirket N223 projesinin içeriğini 4 Eylül tarihinde açıklayacak.

İLGİLİ HABERLER