Manşetler

Dyson 360 Eye’nın yeni rakibi: Dyson 360 Vis Nav ile ev temizliği boyut atlıyor

dyson 360 vis nav

Dyson, 2016 yılında piyasaya sürdüğü ve kısa süre sonra Amerikan evlerine uygun olmadığı gerekçesiyle satışını durdurduğu Dyson 360 Eye robot süpürgesinin yerini alacak yeni modelini tanıttı. Eski modelin halefi olan ve Amerika’da hiçbir zaman piyasaya sürülmeyen 360 Heurist’in aksine, Dyson 360 Vis Nav daha kısa ve daha ince bir yapıya sahip. Bu özellikler, Amerikan evlerinin karmaşık yapısına daha iyi uyum sağlamak amacıyla tasarlandı.

Dyson, Dyson 360 Eye modelinin kare şekli ve ekstra uzun fırçasını Dyson 360 Vis Nav modelinde de korurken, daha fazla emiş gücü ve daha hızlı bir işlemci ekleyerek kullanıcıların beklentilerini karşılamayı amaçlıyor.

Vis Nav modelinde en dikkat çekici özelliklerden biri, kare şekli ve yanında bulunan fırçası ile kenar temizliğinde üstün bir performans sergileyebilmesi. Bu sayede diğer yuvarlak robot süpürgelerin ulaşmakta zorlandığı köşe ve kenarları temizleyebilir.

Dyson 360 Vis Nav, Dyson’ın önceki modellerinde olduğu gibi, süpürgenin boyunca uzanan ekstra uzun bir fırça içeriyor. Bu fırça, büyük partikülleri toplamak için yumuşak “Fluffy” naylon, ince tozlar için anti-statik karbon fiber filamanlar ve halılara nüfuz etmek için sert naylon kıllar olmak üzere üç farklı yüzeye sahip.

Dyson 360 Vis Nav, kendi konumunu belirlemek ve evinizin çevresini keşfetmek için Dyson’ın kendi eşzamanlı yerleştirme ve haritalama (SLAM) teknolojisini kullanıyor. Bu teknoloji, karanlıkta bile görüş sağlaması için LED’lerle çevrili süpürgenin üstündeki küçük bir kamera tarafından destekleniyor.

Ürün, MyDyson uygulamasıyla uyumlu olacak şekilde tasarlanmış ve 50 dakikalık bir çalışma süresi sunuyor. Şarjının bitmesi durumunda otomatik olarak şarj istasyonuna geri dönüyor.

Dyson, 360 Eye modelinin aksine, 360 Vis Nav’ın mobilyaların altına girebilecek kadar küçük bir tasarıma sahip olduğunu belirtiyor. Eski model 12 cm yüksekliğindeyken, yeni modelin sadece 10 cm yükseklikte olduğunu ve bu sayede çoğu yatak ve kanepe altına rahatlıkla girebileceğini belirtiyor.

dyson submarine

Ayrıca Dyson, ilk kez bir paspas süpürge denemesi yaptı: Dyson Submarine. Islak rulo başlık, kahve ve süt gibi ıslak döküntüleri temizleyebiliyor, ayrıca sert zeminlerden toz ve lekeleri çıkarabiliyor. Dyson Submarine’ın rulo başlığı, 300 ml temiz su tankı ve motorlu bir mikrofiber rulo ile donatılmış ayrı bir atık su tankına sahip. Dyson, ne yazık ki, Submarine eklentisinin mevcut süpürgelerde çalışmayacağını belirtiyor.

Son olarak, Dyson’ın yeni hava temizleyicisi Big+Quiet Formaldehyde, evinizin geniş açık alanları için tasarlanmış bir akıllı hava temizleyicisi. Big+Quiet, Dyson’ın diğer yüksek ve ince hava temizleyici / fan modellerinden tamamen farklı bir tasarıma sahip ve yeni “koni aerodinamiği” ile temizleme gücünü 10 metreye kadar uzatabiliyor.

Dyson’ın tanıttığı yeni ürünler arasında, geniş iç mekanlar için tasarlanmış iki dev hava temizleyici de bulunuyor: Dyson Purifier Big+Quiet Formaldehyde ve Dyson Purifier HEPA Big+Quiet Formaldehyde.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER