Manşetler

DxO One artık iPhone ve iPad’den bağımsız şekilde de çalışabiliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dxo one

iPhone veya iPad’in kendi kameralarından daha iyi performans sunan bir alternatif olarak ön plana çıkan DxO One şimdi bağımsız olarak da işleyebiliyor. Bunun şerefine kamera aksesuarının fiyatında indirime gidildi.

Eklenen bağımsız kamera modu sayesinde sayesinde DxO One’ı mobil cihaza bağlamadan da hızlıca fotoğraf çekmek mümkün oluyor. Çekilen fotoğraflar cihazdaki microSD karta kaydediliyor. Küçük OLED ekran ise çerçeveleme asistanı olarak işliyor, sensörün hazır olduğunu ve deklanşör kapandığını haber veriyor.

ISO ve beyaz dengesi gibi ayarlar uygulama içinden yönetiliyor, ancak daha sonra da kullanım için cihazda kaydediliyor. Ayrıca DxO One bağımsız modda video kaydı da yapabiliyor. OLED ekran ne kadar süre boyunca kayıt yapıldığını gösteriyor.

Etrafta GoPro ve Polaroid gibi çeşitli bağımsız kameralar bulunuyor, ancak söz konusu çekimlere ince ayar yapmaya geldiğinde bu kamera kadar iyi işlemiyor. Ayrıca bu kamera sayesinde fotoğrafları hızlı şekilde çekmek daha kolay oluyor.

Bu arada DxO masaüstü yazılımlarını da paket olmaktan çıkarıyor. Bundan böyle OpticsPro, FilmPack ve ViewPoint ayrı olarak da satılacak.

Ayrıca DxO bu dönüm noktasının şerefine One’ın fiyatında da 100 dolarlık bir indirime gitti. Kamera aygıtı yurt dışında 499 dolara satılacak. Fiyatı yine yüksek bulabilirsiniz, ancak DxO One’ın özellikleri ve yetenekleri göz önünde bulundurulduğunda bu fiyata değer gibi görünüyor.

Tüm bu yeni özellikler DxO’nun güncellenen iOS uygulamasıyla birlikte sunuluyor. Ayrıca bu uygulama kameranın yazılımını indirme konusunda da kullanıcılara yol gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER