Teknoloji

DxO One Avrupa’da satışa sunuluyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

dxo-one-iphone-021015

DxO’nun iPhone’a bağlanabilen kamerası DxO One geçtiğimiz ay ABD’de satışa sunulmuş ve büyük ilgi çekmişti. Şimdi bu cihaz Avrupa’da satışa sunuluyor.

DxO bugün itibarıyla Avrupa’nın 10 ülkesinde 599 avrodan satışa sunuluyor. Kamerayı İngiltere, Fransa ve Almanya’nın da aralarında bulunduğu 10 ülkede piyasada bulmak mümkün olacak. Gelecek aylarda bu ülkelere yenileri eklenecek.

Şu an için bir tane DxO One satın alanlara, DxO’nun Optics Pro ve FlimPack Elite düzenleme yazılımlarının lisansları da veriliyor. Normalde bunların her biri 100 avronun üstünde fiyatlarla satılıyor.

One biraz pahalı bir iPhone aksesuarı, neredeyse akıllı telefonun kendisi kadar fiyatı var. Ancak telefoonla çektiğinden daha iyi fotoğraflar çekmek isteyenler için rahat taşınabilir seçenek olmasıyla sağlam bir seçenek gibi görünüyor.

One’ın içinde 1 inç sensör yer alıyor, aynı büyüklükteki sensörü üst sınıf basçek makinelerin çoğunda görüyoruz. DxO One, iPhone’a bağlı kalarak fiyatını daha düşük, boyutunu da daha düşük kılıyor. Ayrıca çeşitli işlevleri için iPhone’dan yararlanıyor. iPhone’a Lightning portu üzerinden bağlanıyor ve daha sonra özel bir çekim uygulaması açılıyor. Buradan fotoğraf veya videoları çekebilir, hatta elle ayarlar yaparak çekimler farklılaştırılabilir.

İLGİLİ HABERLER